Virininää gallupeissa ja ennaakkoäänestys vilkasta

Puoluekannatus alma 20190408

Alma Median gallupissa SDP:llä merkittävää pudotusta verrattuna Alman edelliseen tutkimukseen, mutta Ylen tutkimusta -0,4 prosenttia eli alla 20 prosentin pudottiin . Suuntaukset ovat edellisen Ylen mukaisia, joten selvältä näyttää, että viimeinen viikko ratkaisee. Ratkaisu ei ole telkkarikatsomossa  vaan kadulla kansan keskuudessa.
Hesarin gallup on tulossa ilmeisesti huomenna ja Ylen viimeinen keskiviikkona. Joten uutta tietoa tulvii, mutta se tieto on vaalipäivänä vanhaa, Nyt taas voi sanoa, että vaalitulos on äänestäjien käsissä. Ja omien liikkeelle saamisesta on kysymys.

Ennakkoäänestys on ollut vilkasta.

EDUSKUNTAVAALIEN äänestysvilkkaus nousi ennakkoäänestyksen kuudentena päivänä 28,3 prosenttiin. Äänensä antoi maanantain aikana yli 260 000 ihmistä. Kaikkiaan vaaleissa on äänestänyt jo 1,2 miljoonaa ihmistä.
Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänestysprosentti oli ennakkoäänestyksen kuudentena päivänä noin 25 ja vuonna 2011 noin 24. Eduskuntavaalien toiseksi viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä vuonna 2015 uurnilla kävi äänestämässä yli 244000 ihmistä.
Aktiivisuus olisi nousussa noin kolme prosenttiyksikköä.

Naantalissa 2019 6 päivänä äänesti  15 340 äänioikeutetusta  4 570 eli  29,8. Varsinais-Suomessa vastaavasti  vilkkaus oli  29,3 prosenttia eli  prosenttiyksikön enemmän kuin koko maassa.
Vuonna  2015  7 päivänä eli koko ennakkoäänestyksessä Naantalin  14 925 äänioikeutetusta äänesti 5 197 eli  34,8 prosenttia.
Nyt on mahdollisuudet päästä yli 37 prosentin. Liikettä !

Aktiivisuutta lisää se, että Naantalissa asuu ikä-ihmisiä, mutta nuorisossa on voimaa .

Toni Forsblom oli koululiasivaaleissa koko maan toiseksi suurimman äänimäärän saavuttanut ja Vilhelm Junnilan kanssa he olivat Varsinais-Suomen kaksi ensimmäistä läpimenijää. Naantali taitaakin olla suurkaupunki.

8.4.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa