Valtuuston on ryhdistäydyttävä pitämään puoliaan

Rannan pääyhteys levenaa 20210319

Naantalin valtuustossa istuessa tuli mieleeni yksi ihmetykseni aihe: Englannin kielinen sana minute tarkoittaa suomeksi pöytäkirjaa tai minuuttia. En etymologiaa eli sananselitysoppia tunne, enkä selvitäkään, vaan aasinsillan kautta arvelin, että Naantalin valtuustossa se tarkoittaa minuuttikokouksen protokollaa.

Valtuuston listalla oli vain yksi valinta ja yksi määrärahaylitys.

Kokouksessa äänessä oli puheenjohtaja ja käytettiin kolme puheenvuoroa:
Lauri Laine, sd ikäpresidentti,  ihmetteli, etteivät mitkään tarkastuslautakunnankin  esittämät toiveet suunnitelmallisuudesta ole toteutuneet, vaan edelleen on tapana, että pidetään muutaman asian minikokouksisia ja sitten pari mammuttikokousta, joissa listalla kymmenien suurten asioiden suma.

Mikko Rönnholm, sd kyseli, miksei listalla ollut minkäänlaisia kuvia rannan ja hautausmaan pysäköinti kohteista, joihin lisärahaa pyydetään. Uusi valtuusto ei ole niitä käsitellyt, eikä valtuutetut voi saada käsitystä siitä, mitä on kysymys. Eikä ole kyse edes pikkurahoista.

Toinen pointti oli se, että miksei leirintäalueen lisämäärärahaa, joka on jo hallituksessa käsitelty, ole tuotu valtuustoon.

Hallintojohtaja Riitta Luotio  joutui selittelemään, että kerätään useampia asioita seuraavan kokoukseen. Valtuuston puheenjohtajan kysymyksen osaako kaupunginhallituksen puheenjohtaja selittää asiaa, vastaukseksi tuli pään pyöritystä.

Mikko Rönnholm rohkeni epäillä, että syynä on tarkoituksenmukaisuus: Ei haluta, että Ristiranta ja leirintäalueen vuokraus nousee taas esille. Epäilevään mieleen voisi nousta kysymys, onko Ristirannan kerrostalokaavassa mieltä?

12.10.2021

1 Vastaus artikkeliin

 1. Tämä kaupunki on täynnä muitakin kuoppia ja (sateen jälkeen) lätäköitä, joita kukaan ei viitsi
  korjata ja täyttää, ilman budjetissa määrättyjä kohderahoja. Eikä kai niitä kohderahoja kansankäytäville riitäkään, kun valtuutettujen saaristoalueet, vanha kaupunki ja (K-)kauppojen
  tarpeet pitää tyydyttää että vaalirahaa riittää valtuutettujen omille asuinalueille. Ja tietenkin niihin seuraaviin vaaleihin.
  Jokainen kuntalaisen kompurointi ja korvausvaatimus, saati sitten pyyntö kadunpaikkaukseen
  ohitetaan lausunnolla: ”Kuoppahan oli ollut samassa paikassa jo useita vuosia, joten
  kuntalaisen olisi pitänyt siihen jo tutustua.Ei voinut kompurointi tulla yllätyksenä.” (edellä oleva
  heittomerkeissä oleva teksti ei ole ääneen lausuttu,saati ylöskirjailtu, esimerkki on
  allekirjoittaneen tulkinta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa