Valtuuston kokous oli vaikea ajottain mahdotonta seurata

Valtuuston kokouksen välittäminen MR 20210315

Aamun aikana tulleet viestit ovat olleet yhtäpitäviä sisällöltään: Naantalin Valtuuston kokouksen suora ja myös tallenne ovat olleet laadultaan heikkoja.
Erityisen huonosti   ikäystävällinen Naantali ohjelman puheenvuorot onnistuttiin välittämään.

Maskin käyttö taitaa olla nykyaikainen  Demosthenesin kivet suussa puhumisharjoitus.

Kuunneltuani tallenteen tulin siihen tulokseen, ettei kyse ollut pelkästään meidän puhujien lahjattomuudesta. Järjestelmä ei yksinkertaisesti toiminut.
Toverit tosin lohduttivat ja sanoivat, ettei siinä mitään vahinkoa tapahtunut, sillä vaikka puhuisit kukkaisten kieltä, eivät Naantalin valtaapitävät kuuntele. Varmuuden vuoksi sulkevat korvansa ja nyt ei tarvinnut tehdä sitäkään, kun se hoidettiin tekniikan toimesta.
Kenkkumainen juttu, joka ei innosta asukkaita  seuraamaan päätöksenteko; epäselvä vinkuva puheenmongerrus tekee huonon vaikutelman.  Siitä kärsivät niin  puhuja kuin asiakin.

Kokoomuslaiset istuivat valtuustosalissa suurimpana ryhmänä symbolisestikin päättäjän paikoilla, me demarit ruokalan perällä ja muut kabineteissa. Tämä epäreiluus on pienempi paha kuin valtapuolueen ylimielisyys. Ja tuolla kokouksen aikana tulikin mieleen Pekka Ritvasta kuunnellessa, että Kokoomusryhmästä ovat jäämässä pois sen yhteistyökykyisimmät edustajat.  Sapient sat!

Valtuuston listalla oli toiseen asteen koulutuksen muutos, joka vaatii kunnaltakin rahoitusta. Sirpa Hagsbergin puheenvuoro on kirjoituksia sivuilla.

Aloitteita taidettiin jättää seitsemän SDP:n kyselyaloitteen lisäksi kuultiin keskustan Samuli Santalahden muihin valtuutettuihin kohdistuva  kryptinen aloite, Anne Pentin aloitteesta en saanut selvää, Jasper Vilenius Vahteran Esan välityksellä  oli hyvällä asialla pitkällä asiantuntevalla  lainauksella peltojen kipsikäsittelystä. Vilhelm Junnila ja Eero Latvala toivoivat  nuorten työllisyyden tukemisen laajentamista.

Kokous kesti melkein kolme tuntia, vaikka Riku Rönnholmin hakemuksen poisvetämisen ansioista ei jouduttu aikaa vievään vaaliin.

Naantali sai naispuolisen kaupunginjohtajan Laura Leppäsen

Täällä kerralla Naantali ei ollut  maan kaupunkien kärjessä kuten vuonna 1969 oltiin,  kun Liisa Maunusta tuli ensimmäinen naiskaupunginvaltuuston puheenjohtaja.
Joten kokemusta naiskomennosta  on silloin mukana olleena ja  arvelen, ettei tämä sitenkään ole  suuri muutos monella muulekaan nokkamiehelle.

MR

16.3.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa