Väärä vastaus hyvään kysymykseen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ymmärrämme , että ennen vaaleja pitää vaieta muiden puolueiden ehdokkaiden vaalikampanjoista. Ei niitä ainakaan saa kuvilla levittää. Mutta nyt kyse vakavammasta asiasta, joka vaatii kissan pöydälle nostamista,  kun eduskuntavaaliehdokas  Toni Forsblom on katsonut oikeudekseen käyttää kaupungin tiedotuslehteä hyväkseen.

Vilkaistaan vähän mitä hän kysyy ja mitä vastaa? Kysymys on hyvä: Mistä saataisiin ASUKKAITA ???

Entä vastaus: ILMAN TYÖPAIKKOJA KAUPUNGIN VÄKILUKUA ON MAHDOTON KASVATTAA!

Työpaikkoja tarvitaan Turun seudulla ja niitä onkin onneksi syntynyt. Mutta tiiviillä kaupunkiseudulla ei pieni Turun  ympäristökunta naantali ole erillinen itsellinen vaikka itsenäinen onkin. Elämme ja kasvamme kaupunkiseudun sykkeessä. Voimme vahvistaa seutukunnan elinvoimaa erilaisilla keinoilla myös työpaikoilla ja/tai tarjoamalla hyviä asumis- ynnä muita palveluja. Mutta yks yhteen riippuvuutta työpaikkojen ja asukasluvun suhteen ei ole. Ei ole ollut eikä tule olemaan lähitulevaisuudessa. Historiallisesti Naantalissa oli yli omavarainen työpaikkojen suhteen. Kun työpaikkamäärä väheni suhteellisesti kaupungin asukasmäärä nousi. Sellainen riippuvuus oli silloin ennen.

Valtuustossa Kokoomuksen  Jan Lindström viitattasi Kaarinan ja Liedon asukasluvun kasvun olevan työpaikkojen ansioita. Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen , kesk uskoi tulevaisuuteen viitaten Pernon telakan kasvuun ja esitti näkemyksenään, että läntisillä kunnilla on ollut vaikeuksia asukasluvun kanssa ja viittasi naapurimme Raisioon negatiivisen kasvuun.

Alla oleva grafiikka osoittaa, että jostain muusta on kysymys. Jos työpaikat  toisivat asukkaita olisi Raision kasvu suurinta!

Tekijöitä on monia, sehän itsestään selvää. Ja yksi tekijä on, että pitää kysynnän ja tarjonnan kohdata. Ja se taas riippu monesta tekijästä, josta yksi on kaupungin maa- ja kaavoituspolitiiikka.  Ja siinä Naantali on ollut Unikeko. Ei ole ymmärretty, miten ihmisten mielet ovat muuttuneet kerrostaloja suosivaksi. Ja siihen asiaan voisivat päättäjät vaikuttaa, jos haluaisivat tai osaisivat. Forsblom viittaa asuntotuotanto-ohjelmaan, jota ei porvarillinen enemmistö Kokoomus etunenässä halutta valtuuston päätettäväksi ja joka jää pölyn peittoon, kun omahyväsisyydessä kieriskellään.

Kaksiasiaa, jota Naantalin kasvu edellyttää ovat liikenneyhteydet erityisesti joukkoliikenne ja vuokra-asuntojen tarjonta. Vuokra-asuntoja varten Naantalissa on tontteja, mutta niitä ei anneta ja toinen asia on joukkoliikenne: sen suhteen olemme jäämässä pusin perälle.  Turun yltiöpäisten raitiotiehankkeiden seurauksena.
Molempiin pulmiin voivat kaupungin johtomiehet  vaikutta, jos tahtoa on.

Nyt otetaan mittaa onko kaupunki päättäjiä varten vai päättäjät kaupunkia varten. Ideana näyttä olevan, että kaupungin pitää tiedotuslehdellään auttaa  henkilökohtaisissa pyrkimyksissä, sen sijaan, että henkilökohtaisin ponnistuksin pidettäisiin naantalilaisten asioista huolta. vaikuttamalla mainostettuihin kavereihin ja muihin vaikuttajiin.

 

 

 

 

9.2.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa