Ursula von Leyen sai enemmistön tuen Parlamentissa

von Leyen ja Moherini 20190716

Ei komission puheenjohtajan luottamusäänestys ollut itsestään selvä. Tiukka mutta riittävä enemmistö. Ja kuten huomataan, niin suomalaiset jakautuivat äänestyksessä.

Minkä nimen antaisi vastaan äänestäjien  vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalisten muodostama rintamalle?  Siinä nimittäin yhtyivät vihreät federalistit kansallismieliset persut  sekä vasen että oikealaita.
Polarisaatioporukka. Oikeistokansallismieliset  olivat periaatteessa vastaan ja  Niinistö ja Modig olivat happamia vallanjaosta.

Ei valinta demareillekaan helppo ollut, mutta se oli solidaarinen teko Antti Rinnettä kohtaan.

Ursula v. Leyen oli hyvä monikielinen ja taitava puhuja. Hänen puhe ei pahemmin kalskahtanut korvaan. Siinä oli paljon kohtia, jotka sopivat sosialidemokraateille. Positiivien yllätys.

Parasta kuitenkin tässä on, että EU on kasassa – yhtenäisyyttä tarvitaan ja olisi monta ulkoista ja useita sisäisiä tekijöitä, jotka puoltavat määrätietoisuutta. Nyt pitäisi poliittisten päättäjien tehdä tehtävänsä ja olla rohkeita, sillä yhdessä voitetaan enemmän kuin toinen toisilta ottamalla.

Oheisessa Hesarin verkkosivuilta  kaapatussa kuvassa on symboliikkaa. Yleltä ei löytynyt tuoreimmissa uutisissa edes äänestyksen tulosta.

16.7.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa