Työllisyyttä ja taloutta tuetaan rakentamalla E 18 tien alkupäätä kiireellisesti

Raision keksusta JPG

Euroopan ja Suomen talouden ongelmana on työllisyyden hoito. Sille parasta lääkettä on taloudellinen kasvu, joka näyttää epävarmassa maailmassa olevan vaikeuksissa. Laaja yksimielisyys vallitsee, että tilanne vaatii julkisia investointeja. Tämä pitäisi saada myös toteutetuksi euro-alueella.
Tarpeita on, nyt kysymys tahdosta.
Suomessa valitellaan hyvien valmiiden hankkeiden puutetta. Tässä mielessä E 18 alkupää Raision ja Naantalin kohdalla on aloittamista vaille valmis.
Raison ja Naantalin sosialidemokraatit esittävätkin Uudessa kaupungissa, että SDP:n Varsianis-Suomen piiri antaisi tukensa hankeen kiirehtimiselle.

Kimmo Aho ja Jarmo Rosama ovat lähettäneet perustellun perustelupaperin, josta tässä alla lainaus:

Raision – Naantalin sosialidemokraatit esittävät yhteisenä kantanaan E18 Suomen alkupään rakentamisen käynnistämistä nopeutetulla aikataululla. Hanke parantaa luonnollisesti työmatka- ja asiointiliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Väylä on tärkeä myös vapaa-ajan, siis suomalaisen matkailun kannalta. Hanketta tarvitsevat myös kuljetukset, erityisesti Suomen ja Ruotsin välinen ulkomaankauppa. Liikenneinvestointi parantaa Turun läntisen rannikkoalueen koko Suomelle tärkeiden yritysten toimintaedellytyksiä. Alueella sijaitsevat toimijat, kuten Mayerin telakka alihankkijoineen, Nesteen öljynjalostamo jakeluterminaaleineen ja TSE:n uusi monipolttoainevoimalaitos, tarvitsevat joustavia liikenneyhteyksiä. E18 yhteys liittyy Eurooppaan Turun ja Naantalin satamien kautta. 340 miljoonan hanke on hyvä esimerkki eritäin hyödyllisestä finanssipoliittisesta hankkeesta. Hankkeiden nopeuttamista puoltavat sekä talous-, että liikennepoliittiset tekijät. Ehdotamme hankkeen nopeuttamista niin, että koko hanke valmistuisi vuoteen 2024 mennessä. Tämän tavoitteen toteuttaminen edellyttää tieviranomaisten, Raision ja Naantalin kaupunkien saumatonta yhteistyötä ja sitoutumista hankkeeseen, sekä tietenkin valtion ja kuntien rahoitusta. Maakuntaliiton tulisi nostaa tämä hanke vaalikauden ykköshankkeeksi.

Raision Keskustasta ja Naantalin  Vanton liittymän viime kesän  liikenne näytti videokaappauksessa  tällaiselta. Nämä hankkeet ovat liikennetaloudellisti  hyvin kannattavia. Naantalin Vanto-Raision kaari 2-7 kertainen hyöty, Raision keskustankin vaikea kaupunkirakenteellisesti  hyvin tärkeä hanke on yli ykkösen.

9.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa