Tsemppiä Naantalin lukio – pakko ”loistaa”!

Lukioiden vertailu TS 20200530JPG

Tällä palstalla on seurattu lukiovertailuja. Aina jaksamme muistuttaa, että vertailuja on monenlaisia ja että vertaluissa helposti haksahtaa.

Varsinais-Suomen tilanteessa tietyt koulut pärjäävät. Tietyt turkulaiset ovat kärkisijoilla, mutta vahvoja ovat oleet Mynämäen ja Nousiaisten lukiot.
Naantali on ollut keskikastissa naapureita parempi – ei kuitenkaan nyt. Raisio ja Paimio ovat ponnahtaneet ja Naantali pysynyt paikoillaan.
Katastrofista ei ole kyse ja kyllä näilläkin eväillä eteen päin voidaan mennä. Nimittäin huonompiakin aikoja nähneenä tiedämme, että Naantalin Yhteiskoulun vaatimattomista lähtökohdista  voi tulla vaikka mitä.  Esimerkkinä vaan meidän  ajoiltamme koulusta lähti Turun Yliopiston pitkäaikaisin rehtori Keijo Virtanen ynnä monta muuta  professoria. Eli ei Naantalin lukio ole huono lähtökohta !

Muta koulujen vertailujen katala puoli on siinä, että ne vaikuttavat oppilaiden ja vanhempien valintoihin. On onnetonta, jos Naantalin vetovoima hiipuu ; se ei ole koulun eikä oppilaiden kannalta hyvä asia. Paikallinen on tärkeää ja kaiken lisäksi se säästää oppilaan aikaa muuhun ja lyhyet matkat ovat myös ekologinen valinta.
Mutta kun  vanhemmat yrittävät lastensa puolesta tehdä voitavansa, ja kun valinnan vapaus on olemassa, niin siksi on pakko kiinnittää huomiota myös näihin vastenmielisiin vertailuihin ja siksi koulun pitää yrittää parantaa!

Pakko on myös muistaa, että Naantali ei ole kärsinyt resurssipulasta, joten Loistakaa, sanoisi entinen opettaja

30.5.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Naantalin lukio on kehittynyt kovasti niistä ajoista, kun Yhteiskoulun lukioon tuli Turusta siellä jo lukion jos toisenkin kolunneita, lukuisia kertoja luokallejääneitä, keski-ikää lähennelleitä kaljuuntuneita herroja piippuineen, baskereineen ja hidastuneine askelluksineen. Taisivat olla Va hempia kuin nuorimmat opettajat ja siirtyä Naantalissakin jäljellä olleet luokkansa kahteen kertaan käytyään suoraan eläkkeelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa