Talvisota ja korona

Talvisodan idea 20200313

Talvisodan ihme

Tänään on kulunut 80 vuotta Talvisodan päättymisestä. On liputtamisen ja kunnianosoituksen päivä. Talvisodan ihme oli ihme ! Sen ihmeen takana oli Tunteen ja järjen liitto. Vain vahva tunne sai järjenkin taistelemaan.
Kun nyt juuri korona -viruksen vastaiset toimet ovat ajankotaisi voisi tulla kiusaus vedota talvisodan henkeen. Virus on vaikea ja koko kansaa uhkaava vaara, mutta ei sitä pidä kuitenkaan yhdistää.

Professori Vesa Vares varoittikin aiheellisesti  Talvisodan  alun 80-vuotiskirjoituksessaan:Talvisodan  kokemus oli siinä määrin ainutkertainen, että termiä ”talvisodan henki” ei ehkä kannattaisi käyttää asioissa, jotka eivät kuulu samaan suuruusluokkaan. Maailmansotien välillä selvittiin talouslamoista ja urheilukilpailuista hyvin ilman sitäkin, joten ei sen pitäisi olla mahdotonta nytkään.

Vaikka näin on, niin henkisellä tasolla voi kuitenkin kuten presidentti ja pääministerikin totesivat että kysymys on yhteisetä ponnistuksesta eikä kysymystä saisi politisoida eli nytkin;

Kysytään kaikilta tahoilta tunnetta ja järkeä, oikean laatuista kansallismielisyyttä

 

 

13.3.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. kansainvälinen näkökulma kansalliseen keskusteluun

    Viime viikolla Yhdysvaltain kongressi hyväksyi noin 8 miljardia dollaria torjumaan koronaviruksen kotimaiseen torjuntaan. Muutama päivä aikaisemmin YK oli  julkaissut  vähäisen 15 miljoonan dollarin summan auttaakseen maailman haavoittuvimpia maita torjumaan samaa ongelmaa.

    Tällainen vinous viittaa siihen, että emme kollektiivisesti ole kuunnelleet sitä, mitä maailman terveysasiantuntijat ovat kertoneet meille vuosien ajan. Tartuntataudin torjunnassa sinun ongelmasi on myös hyvin minun ongelmani.

    david.pilling Ft 13.3.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa