Tallipuisto ei kunnioita luontoa eikä perinnettä

Tallipuiston kaava eteni valtuustossa äänin 23-20. Puolesta olivat Kokoomus, Keskusta ja Kristilliset ynnä yksi lisä K eli  Kärkkäinen Terhi, vas .

Kaavan paaluttamista uuteen käsittelyyn ehdotti SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hagsberg perustellen esitystä sillä, että demarit eivät vastusta uutta kauppapaikka vaan ehdotettua sijaintia, joka on ympäristön ja monien asukkaiden perusteltujen mielipiteiden vuoksi sopimaton. Parempi paikka olisi lähellä Emäntäkoulun risteystä, johon kaupalle löytyisi Lidlin ja tien välitä tilaa. Tien yleissuunnitelman valmistuttua ei ole enää estettä kaavoituksen käynnistämiselle. Lauri Laineen kannattama palautuesitys kaatui yllä mainituin luvuin samoin kuin Harri Palomäen, va ja Sirpa Hagsbergin hylkäysesitys.

Mikko Rönnholm, sd muistutti , että Karvetin tilan entiset omistajatkin olivat toivoneen Koivumäen säilymistä.  Valtuustossa KKK ryhmien edustajat puhuivat kaupan tarpeellisuudesta ja yrittämisen tukemisen puolesta perustelleessaan kaavoitusta. Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen, kesk perusteli kaavan ainoaksi mahdollisuudeksi eikä uskonut E 18 tien läheltä löytyvän tarpeeksi tilaa.
Mikko Rönnholm piti kauppatontin jääräpäisen taustalla olevan hankkeen kaupallisten toimijoiden kanssa sovitusta asiasta.

Asiassa on monia periaatteellisia näkökulmia, joita  aktiiviset kansalaiset ovat perustelluissa esityksissään tuoneet esiin. Niitä varmaan saadaan lukea tulevista valituskirjelmistä. Valituksen ratkaisu ei ole ihan helppo juttu hallinto-oikeudessakaan. Mutta se on sitten toinen asia.

 AKTIIVISUUS TÄSSÄ ASIASSA ON OLLUT POISTIIVISTA, vaikka  RATKAISU ON POLIITTIISESTI ONNETON LINJANVALINTA.

Valtuustossa käsiteltiin myös hallintosäännön uudistamista. Kaavoitusprosessia yritetään joustavoittaa ja byrokratiaa vähentää. Se on kannatettavaa. Sen sijaan muutokset vaativat entistä enemmän luottamushenkilöiltä niin lautakunnassa kuin hallituksessa valppautta. Eikä valtuutettujenkaan pidä alistua  vain sivusta seuraajiksi. Pitää aktiivisesti valvoa, että asukkaiden etua ei unohdeta.

Ympäristöohjelma oli esille Veli Pekka Hörkkö,kesk ja Elina Mälkiä, vihr. käyttivät laajemmat  – ei huonot  – puheenvuorot aiheesta. Saaristomeri ja Ilmasto Hinku olivat aiheita.
Ehkä niistä asiassa kommentoinut Mikko Rönnholm kirjoittaa erikseen.

Lauri Laine, sd teki demarialoitteen, Rymättylän vinkkelistä voi olla huolestunut myös kantanaantalilaisten huolista, kun torin nurkilta ei saa käteistä. Kaupungin on näytettävä automaatille paikka.

17.3.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa