Syksyistä !

Puoluekannatus Yle 20191003JPG

Oli tietenkin melkoinen yllätys, että Ylen gallup tulos poikkeaa niin perusteellisesti HS:n vastaavasta, jossa ei näkynyt merkittäviä muutoksia.
1,3 prosenttiyksikköä alaspäin on vähän liikaa ja ehkä tämä tästä vielä muuttuu, mutta kyllä se vaatii toimenpiteitä.

Ei pelkästään gallupin antama varoitus vaan toimintatapa sinänsä  edellyttää  itsetutkistelua. Tämä koskee Antti Rinteen tyyliä: Hänen on pidettävä tiukempaa suuta – lisä harkintaa mihin asiaan puuttuu. Kysy Antti vaikka Lipposen Paavolta. Varsinkin kun kysymys on muiden ministerien tontista. Tämä on hämmentänyt. Ja mikä pahinta Antin kohtuullinen asiallinen alku on vääntymässä takaisin siihen ay-johtajan kuvaan, joka on hänen takkansa ollut. Toivotaan, että tämä herättää Antin arvioimaan toimintaansa.

Tähän sopii lainata Rauno Saaren Salo Seudun Sanomissa ollut kolumnia Rinteen Ykkönen :

Pääministerinä Sipilä lupasi ,että tulos tai ulos. Pääministeri Rinne panee reippaasti paremmaksi ja lupaa pään pölkylle, jos ensi syksyn budjettiriiheen mennessä ei ole syntynyt 30 000 uutta työpaikkaa. Pääministeritasolla olisi erityisen tärkeää muistaa Peppi Pitkätossun ohje ”Kun on vahva ja voimansa tunnossa, pitää olla varovainen ”.

3.10.2019

2 vastausta artikkeliin

  1. Pääministeri Rinteen ei pitäisi puuttua jokaiseen asiaan. Siksi on valittu vastuuministerit jotka vastaavat omasta sektoristaan. Pääministeri johtaa kokonaisuutta, eikä pidä olla jokaisen asian kanssa julkisuudessa. Media hoitaa lopun tiedotuksen, johon kansa helposti uskoo.

  2. Antti Rinteellä on monenlaiset näyttöpaineet. Vaikea, käytännössä näennäinen vaalivoitto, vaikea hallituskoalitio, vaikea talousnäkymä, vaikea EU-johtajuus. Koko Sipilän pääministeriyden ajan tuntui kiusalliselta ja pisti vihaksi, kuinka henkilökohtaisesti (= heppoisesti ja helppoheikkimäisesti) pääministeriä on lupa murjoa, ja sama mediapopulismi toistuu täyttä häkää nyt. Poliittisille käytännöille pitää antaa aikaa, asettautua. Virheet ja kömmähdykset ovat sallittuja. keskittyminen linjoihin ja varsinaisiin asioihin, niitten monimutkaisuuteen. Tällaisista syistä itse en juuri koskaan äänestä vaaleissa päättyvän kauden oppositioedustajia, en äänestänyt nytkään. Oikeudenmukaisuutta kuitenkin meille ja meitin miellimme, sano.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa