Suomi on onnistunut paremmin!

Suomi on pärjännyt FT artikkeli 20200925JPG

FT:n pohjoismaiden toimittaja on kertonut Suomen toimia koronan suhteen.

Kirjeenvaihtajan viittaa jopa Talvisodan  yms. tekijöihin, joiden kokemusten terästämänä Suomi osaa suhtautua kriiseihin. Monia tekijöitä on emmekä tietenkään tiedä miten tämä jatkossa kehittyy ja tietenkin teollinen rakenteemme eroaa esimerkiksi Ruotsista. Mutta voi kai olla objektiivien ja todeta, että ainakin joitakin asioita on hoidettu hyvin,

Tarina poikkeaa aika paljon Suomessa vallitsevasta ilmapiiristä. Liialliseen optimistisuuteen ei ole aihetta, mutta todisteita toistamatta voi sanoa, että Suomen ilmapiirin myrkyttäjänä toimii poliittinen  oikeista ja sen apurit EK, Kauppakamari ja yrittäjä järjestöt. Ne tekevät karhun palveluksen myös palveluyrittäjille, joiden asiakkaita synkät puheet pelottavat. Tätäkin sietäisi poliittisen kiihkon tunnelmissa miettiä. Välinpitämättömyyden ja tuhkan ripottelun välimaastosta löytyy järkeviäkin linjanvetoja.

25.9.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Vaikea yhtälö. EU:ssa pääoman kotipaikka on EU, ei Suomi tai mikään muu kansallisvaltio. Silti kansallisvaltioita ei ole lakkautettu. Ne vastaavat edelleen tärkeimmistä, kuten veronkannosta sekä hyvinvointi- ja sivistyspalveluista, joitten hyväksymiseen ihmisten henkilökohtainen kansallisidentiteettikin edelleen perustuu. Suomen pääministeri vastaa näihin liittyvistä ongelmaratkaisuista. Pääministerillä on suorastaan velvollisuus esittää kenelle hyvänsä yhteiskunnalliselle toimijalle vaikeitakin keskustelunavauksia tästä näkökulmasta, myös EU-kansalliselle tai globaalille pääomalle, joka toimii Suomessa. EK:n kyvyttömyys ymmärtää asiaa on tyypillistä keskitetyn vallan työmarkkinakorporativismia, joka ei keskustele, vaan on hernne nenässä jo aina etukäteen valmiina siltä varalta, että joku haastaa analyyttiseen yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa