Sumuista muutosta – vahvaa uskoa Naantaliin – Soi kunniaksi Luojan

Oppilasenneuste Tarkastuslautakunta 202200606
Naantalin valtuuston kesäruuhkaa oli rakennettu koko kevään aikana. Nyt sitten kaikki mahdollinen on päätettävä ja tietenkin tässä on se huono puoli, ettei valtuustolla ole oikein aikaa käsitellä asioita asianmukaisesti.
Pääasia oli tilinpäätös ja tarkastuslautakunnan  arviointikertomus . Juontajan roolissa  valtuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila ps, joka yrittää olla enemmän hauska kuin vakava.
 • Asiat aloitettiin tilinpäätöksen virkamiespuheenvuoroilla. Kaupunginjohtaja Laura Leppänen ja talousjohtaja Heli Lähteenmäki kävivät asioita läpi kattavasti maailmantilanteesta numeroihin.

”Onko maailma mallillaan” kysyi kaupunginhallituksen puheenjohtajaToni Forsblom,kok ja kiitteli kaikkia vastuullisesti talouden pidosta.
Talouden ennustaminen on vaikeaa oli Forsblomin sanoman ydin; se vaatii paljon työtä.. Lapsien ja nuorten ongelma!

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Heikki Karlsson, kok puhui muutoksen hallinnan vaikeuksista. Muutosta hän edellytti jatkossa, vaikka
kaupungin talous on erinomaisessa tilassa; investointien sopeuttamien voimavaroihin ja muuttuvaan tilanteeseen on keskeistä.

Tero Tavio, kok  Yritti raapia jotain kokoon, vaikka paljon olikin jo sanottu. Erikoinen tilanne jatkuu.
Kokouskäytännöt ovat olleet pienempiä murheita henkilökuntien vaikeuksiin verrattuna.
Suuret investoinnit ovat takana. Ilmapiiri on keventynyt: rakentavaa keskustelua ja kesää toivotti Tero toivotti.

Sirpa Hagsberg, sd oli asiallisen lyhyt, mutta kuitenkin muistutti, että arviointikertomuksessa olisi oltava myös arvioita ja vertailua. Kertomus oli ehkä turhankin markkinointihenkinen. Rahaa pitäisi käyttää työllisyyteen eikä valtion sakkoihin.
Sirpa kertoi ikävän uutisen; ettei tarkastuslautakunnan kuvaama  hyvä tilanne kaikkien pääsystä toiselle asteelle ei tänä vuonna enää toteudu. vrt.. artikkelikuvaa Se on vakava kehitystä.  Kiitoksia Sirpa kohdisti henkilökunnalle ja kollegoille.

Juha Manner, ps käytti puheenvuoron, jossa hän oli laajoissa ympyröissä, mutta muistutti Naantalin erinomaisesta tilanteesta. Usvasta Mannerkin puhui kuten muutkin. Osa investoinneista voitaisiin ulkoistaa esim. monitoimihallille tätä tulisi pohtia. Tunnin juna E 18 hän nosti ja totesi, ettei Venäjän tilanne vaikuta näihin.

Jari-Antti Hörkkö, kesk. Paljon tulee uutta tietoa. Naantalin kannattaa tulla ja hyvää oli, että Särkänsalmen silta on meneillä. Kovalla itseluottamuksella eteenpäin!

Leena Haanpää, vihr. Kiitteli kaikkia. Tunnusluvut sen osoittivat. Monia uhkia Leenakin mainitsi. Kärkihankkeista hän mainitsi ympäristöasiat hiilineutraaliutta unohtamatta.
Brändäystä on jatkettava,  investointipaineita vanhojen koulujen korjaamisessa. Tavoitteena taloudessa tulee olla hyvinvointi.

Tommy Björkskog, kd kaikki ei ole hyvin lasten ja nuorten hyvinvointia on pidettävä mielessä ja on parannettava
Kiitän kaikkia ja toivotti  Soi kunniaksi Luojan tunnelmia.

Harri Palomäki, sd kertoi hyvästä tuloskunnosta, joka on jo vuosi kestänyt. Nesteen murheetkin oli Harrin mielessä. Vakaa usko hänellä  oli uusiin mahdollisuuksiin; ei voida laskea vain muutaman toimijan varaan, on Nesteen tapauksen  opetus.   Pitovoimaa hän toivoi.

Huutavan ääneksi erämaassa ilmoittautui Mikko Rönnholm, sd, kun valtuustossa oli suviseurojen hengessä todistettu saman asian puolesta.  Kritiikin aiheen oli tarkastuslautakunnan ylimalkaisuus  kärkihankkeiden arvioissa.
Puheen taustana on hänen blogikirjoituksensa.

Aurinkosäätiön järjestely on sitten eri tarinan aihe vakava sellainen demokratian ja hallinnon toiminnan kannalta.
 • Hyvinvointikertomuksesta puhuivat fiksusti Leena Haanpää ja Jari-Antti Hörkkö. Aihe olisi ansainnut erillisen käsittelyn! Miettikää tätä:
  valtuuston työskentelyn asialistasta päättävät tahot linjalla Leppänen- Forsblom – Junnila

Vanhan Raatihuoneen aloite veti vesiperän ja talo vuokrattiin yrittäjille, joilla taitaa olla erilasia vaikeuksia. Vielä voisi olla paikallan harkita demarien esitystä käyttää tilaa kulttuurin tarpeisiin!

Aloitteita tehtiin kolme: Sirpa Hagsberg  esitti kesäisen kepeästi Kuparivuoren tunnelin porttien tympeän ilmeen ehostusta.

 

7.6.2022

2 vastausta artikkeliin

 1. Stand-up komiikkaa joka ei edes hymyilytä, esittäjänä valtuuston Finn-Trio.
  Sirpan ehdotus kannattaa ottaa vakavasti, jatkaen tuota valtuusto komediaa…
  Kuparivuoren tunnelin reunat voisi vuorata karvoilla, juhannustunnellimaisesti.
  Eiku, juhannustunnelmaisesti.

 2. Palvelupäällikkö Pirjo Maja lähetti alla olevan oikaisu valtuustossa esitettyjen virheellisten väitteiden vuoksi:
  ”Koska en ollut läsnä 6.6.2022 valtuuston kokouksessa olen katsonut kokouksen tallenteen ja yllätyksekseni ja harmikseni totean että jälleen Aurinkosäätiöstä esitettiin virheellistä tietoa. Aurinkosäätiö on vastannut kaikkiin kaupungin esittämiin kysymyksiin aina ja nopeasti. Tuotteistamisesta on laskelmat /vrk-hinnat yksiköittäin ovat olleet olemassa ja kaupungin tiedossa. Itse läsnäolleena Aurinkosäätiö on jokaisesssa vuosittain käydyissä ostopalveluneuvotteluissa esittänyt myös yhtenä vaihtoehtona kilpailutusta mihin on kaupungin taholta vastattu ettei se ole tarpeellista ja nythän sen katsottiin olevan myöhäistä. Taloutemme on ollut hyvällä tasolla ja kustannukset ovat olleet kaupungin edullisimmat. Toimet on olleet koko ajan täytetty , sijaisia toistaiseksi saatu ja henkilöstövaihdoksia on ollut vähän. Johtajuuteen ja sen onnistumiseen en ota kantaa.”
  Pirjo Maja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa