Staatista – sähköä

Puoluekannatus HS 20201125

Keskustalle ja  pientä nousua , muutoin paikallaan pysyvää vähän niin kuin pohjoisen pallon puoliskon polaarikierre.. Mitä se on, en tiedä, eikä varmaan mitään hyviä selityksiä gallupin tekijöiltäkään saatu.

”Sdp:n kannatus on kestänyt kesän ja syksyn, vaikka sitä ja hallitusta on haastettu välillä varsin voimakkaasti etenkin talousasioissa”, Nurmela sanoo. Hän arvioi, että puolueen lähtökohdat kuntavaaleihin ovat hyvät, vaikka omien joukkojen liikkeelle saaminen on sille äärimmäisen tärkeää.

Aikaisemmissa kuntavaaleissa puoli vuottaa ennen vaaleja on ennustanut lopullista tulosta. Sekin antaa aihetta demariporukoille todella ponnistella.  Duunarikannattajat  tuntevat vetoa   perussuomalaisiin siitä huolimatta, että puolue on nyt vankasti oikeistolaisten ja yrittäjien lemmikki. Ehkäpä jotkut ajattelevat työntekijän asemassa olevat huomaavat tämän ja suuntaavat takaisin turvallisemman ja selkeästi palkansaajan asiaa ajavan SDP:n kannattajaksi.

Naantalissa asetelma näyttäisi oleva melko selkeä. SDP:llä on hyvät mahdollisuudet vaatimattoman tavoitteensa kahden lisäpaikan saamiseksi. Ehdokasasettelu on mennyt paremmin ja uusia ehdokkaita on saatu, onpa ollut havaittavissa suoranaista tarjontaa.

On ihan selvää, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kamppailu aktivoi molempia porukoita.  Vilhelm Junnnilan ja laajemman ehdokastarjonnan ansioista puolue vetää puoleensa yrittäjiä, joka vähentää Kokoomuksen kannatusta. Kokoomuksen ainut lohtu on, että kaupunkiin muuttavien sosioekonomisesti heille suosiolliset uudet asukkaat eivät tunne Naantalin politiikkaa.

25.11.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa