Sosialidemokraatit Porissa ja Labour Lontoossa

Työväenpuolue taiteilee mutta luopuu vuokralaisten osto-oiekudesta 20191117

Brittien Työväenpuolue valmistelee manifestia vaaleja varten. Julkisuudessa on pyörinyt monenlaisia ideoita. FT:n mukaan vuokralaisen oikeus ostaa asunto yksityiseltä vuokranantajailta, joita on kolme miljoonaa, on jäämässä pois toteuttamisvaikeuksin vuoksi.

”Varjokabinetin jäsenet ja ammattiliittojen johtajat kokoontuivat lauantaina Lontoon keskustaan ​​allekirjoittamaan Labourin lupausluettelon ennen 12. joulukuuta pidettävää vaalipäivää.

Poliittisen päällikön Andrew Fisherin valvoman manifestin on tarkoitus olla nykyhistorian vasemmistolaisin.. Siihen sisältyy joukko kansallistamista, 400 miljardin punnan uutta valtion lainanottoa, julkisten menojen lisäämistä ja – ellei sitä poisteta viime hetkellä niin myös  osakkeenomistajien  300 miljardin  punnan  omaisuuden  siirto yritysten  työntekijöille. ”

Siinä on vanhaa  sosialisoinnin meininkiä  ja tietenkin ohjelmassa on paljon uudistuksia eli parannuksia ihan tavallista sosialidemokratiaa. Vaaleissa on kuitenkin kysymys Brexitin kohtalosta, joka taas on puolueelle ja sen puheenjohtajalle kuuma kuin kissan puuro. Ei se noinkaan mene, ja jos menee, niin ei hyvää seuraa.

Yhteiskunnallisen kehityksen pitää olla tosiasioihin perustuvaa ja ilmastotoimissakin tasoittavaa

Nyt sosialidemokraatit ovat Porissa. Julkisuuteen kantautuu pienimpien Antti Rinteen naiseläkkeensaajien eläkkeen nostaminen. Melkoinen mylläkkä siitäkin on saatu sekä aiheesta että aiheetta. Oikeudenmukaisuudesta ja sortavasta vääryydestä on monen kohdalla kysymys. Ja on oikein, että eläkeasioita pohditaan työmarkkinajärjestöjen kanssa ja on totta, että lopullinen päätösvalta on eduskunnalla.  Mutta…
Hesarissa tänään Saska Saarikoski arvelee

SOMESSA ihmisen on hyväksyttävä brändi, joka hänelle on annettu. Esimerkiksi pääministeri Antti Rinne (sd) on aina ja ikuisesti kovanaamainen ay-pomo, vaikka kuinka haluaisi päästä siitä leimasta eroon.
….
Rinteen suosio oli suurta niin kauan kun hän mainosti Antin pekonipastaa, mutta romahti, kun hän alkoi puhua lihaverosta. Ihan sama, mitä Rinne oikeasti suuhunsa pistää, mutta tuolla naamalla hänen kuuluu olla autoileva lihansyöjämies, ei mikään fillarivegaani.

Kohtuuttomalta Saskan  ”tuomio” tuntuu, mutta on siinä asiallinenkin puolensa. Jos puolustat työmarkkinajärjestöjen oikeutta eläkeasioissa raivoisasti, niin hallituksen ja eduskunnan muodollisen aseman painottamine tuntuu takin käännöltä.
Eläkeasia ei ole väärin sammutettu, vaan miettimättä sytytetty. Sitä sattuu, mutta se ei saisi tulla tavaksi.

Mutta kyllä en mieltäni pahoittaisi, vaikka joskus joku jossakin muistaisi eriarvoisuuden ongelmasta, että kun Jussi Halla-aho väittää, että vihreillä ja heillä on todellinen kosketus päivän aiheisiin ja että vanhat puolueet elävät 50-vuoden takaista aikaa, vaikka kaikki on muuttunut. On muuttunut ja  mihin suuntaan?Ilmastomuutos on tiedostettu eikä se ole vihreiden keksintö, se on luonnontiedettä.
Yhteiskunnassa varakkuus on lisääntynyt ja kasaantunut. Sitä eivät ole tehneet maahanmuuttajat eikä EU, mutta kun se on vastoin oikeudenmukaisuuden tajua, niin helpointa syyttä ulkopuolista pahaa tuollaisia uudempia tulokkaita, kun ei ole rohkeutta sanoa, että ihan suomalaisen politiikan tulosta on se, että taakanjako yhteiskunnassa ei ole reilua. Varakkaat eivät osallistu kantokykynsä mukaisesti isänmaan ylläpitämiseen. Suomalisten oma  lainsäädäntö tämän sallii.
Niin se on ollut ja niin se on. Siitä on olut politiikassa kyse 50 vuotta sitten ja tänään. Briteissä enemmän, mutta meilläkin paljon.

Sosialidemokraatit ovat toimivan ja reilun yhteiskunnan kannalla, Yhteiskunnan,  joka huolehtii ympäristöstä unohtamatta jokapäiväisen elämän tarpeita ja kohtuutta, johon kuuluu verojen keräämistä laillisesti  kantokyvyn mukaisesti romuttamatta markkinataloutta.

17.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa