SDP:n ehdotus veron pyöristämisestä alaspäin ei saanut kannatusta

Lauri Laine 20231113

NTY:n yleisessä kokouksessa päädyttiin esittämään veroprosentin pyöristystä alaspäin eikä ylöspäin, kuten virkahenkilöt  ja KH  esittivät.

Lauri Laine, sd perusteli näkemystä , että Naantalilla on mennyt hyvin ja että verotuloja ei tarvita nyt, kun kiinteistöveroakin nostettiin Orpon hallituksen esityksen mukaisesti.

Eli alaspäin pyöristäminen olisi samaa 0,5 miljoonan suuruusluokkaa kuin mitä kiinteistöveron korotus tuottaa.
Sd -ryhmä oli esittänyt muille ryhmille tätä pientä , mutta oikean suuntaista muutosta. Se ei kuitenkaan saanut vastakaikua ja niinpä Lauri Laine tyytyi vaan toteamaan tilanteen.

Naantalin valtuustossa puhuvat virkahenkilöt melko perusteellisesti, valtuutetut ovat lyhytsanaisempia. Ja huonoksi tavaksi on tullut, että isot asiat kasaantuvat ja välivaltuustot on laihoja. Tämä ei ole optimaalista valtuutettujen ja kuntalaisten vuorovaikutuksen  kannalta. Ehkä tämä joskus muuttuu.

Valtuustossa oli tärkeä E 18 tiehen liittyvä kaavakokonaisuus. Hyvä, että edetään. Taloudellisia vaikutuksia olisi voinut liittää, niin esitys oli ollut vielä parempi esimerkiksi mitä vaikutta Muumiparkkiin ja muihinkin maankäyttöasioihin. Mutta vielä kestää, kuten tiedämme, ennen kuin näistä rampeista ajetaan.
Kaupungin edunvalvontasuunnitelma on valmistumassa, sanoi kaupunginjohtaja. Toivotaan, että siinnä löydetään keinoja vaiheittaiseen toteuttamiseen niin, että  pahimmat pullonkaulat saadaan toteutettua erillishankkeina.

 

.

 

13.11.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa