SDP: Hyvinvointi. Arvokkainta mitä meillä on. 

Aluevaalit SDP 20211120
Hyvinvointi. Arvokkainta mitä meillä on. 
Me sosialidemokraatit olemme rakentaneet suomalaista hyvinvointia jo yli 120 vuoden ajan. Nyt on aika ottaa hyvinvoinnin seuraava askel. Me haluamme historian ensimmäisissä aluevaaleissa huolehtia siitä, että jokainen suomalainen voi luottaa siihen, että hoitoa saa silloin kun sitä tarvitsee. Haluamme myös pitää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. 

Pidetään huolta työntekijöiden hyvinvoinnista 

Hyvinvointivaltion suuri voimavara on osaava ja motivoitunut henkilöstö. Yksikään sosiaali- ja terveys-, tai pelastustoimen palvelu ei toteudu ilman näitä ammattilaisia. Me haluamme, että he pystyvät tekemään arvokasta työtään hyvin ja uupumatta. Reseptimme työntekijöiden työolojen ja työn tekemisen ympäristön parantamiseen on viisiosainen: 

1. Parannetaan johtamista jokaisella hyvinvointialueella ja puretaan turhaa hierarkiaa 

2. Tarjotaan jokaiselle työntekijälle mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan lisä- ja täydennyskoulutuksella 

3. Otetaan työntekijät mukaan uudistuksen käytännön toteutuksen suunniteluun ja mahdollistetaan omaan työhön vaikuttaminen 

4. Parannetaan työoloja ja -ympäristöä muun muassa kehittämällä työterveyshuoltoa sekä turvaamalla henkilöstömitoituksen toteutuminen ja sijaisresurssit 

5. Poistetaan perusteettomat palkkaerot 

Me lupaamme pitää huolta siitä, että aluevaltuustoissa määritellään henkilöstöpolitiikalle selkeät tavoitteet, joita johto toteuttaa. 

Hoitoa on saatava aina tarvittaessa 

Meille SDP:ssä on ensisijaisen tärkeää huolehtia oikea-aikaisista, yhdenvertaisista ja laadukkaista palveluista kaikkialla Suomessa. Kyse on yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Palveluita on saatava silloin, kun niitä tarvitsee, matalalla kynnyksellä ja riittävän lähellä. 

Nopean hoitoon pääsyn toteuttamiseksi SDP haluaa seitsemän päivän hoitotakuun. Kiireettömään hoitoon tulee päästä seitsemän päivän sisällä, olipa kyse fyysisistä tai psyykkisistä terveysongelmista. Kun hoito päästään aloittamaan nopeasti, ennaltaehkäistään ongelmien monimutkaistumista ja sitä kautta tarvetta erikoissairaanhoidolle.  

Hoitovelan purkamisessa ja hoitotakuun toteuttamisessa on tärkeää, että hyvinvointialueilla otetaan käyttöön ilta- ja viikonloppuvastaanottoja sekä lisätään liikkuvia ja asiakkaan luo jalkautuvia palveluita. 

Digipalveluita on kehitettävä ihminen edellä 

Kun uudet aluevaltuustot lähtevät kehittämään ja rakentamaan hyvinvointialueita, on niillä tehtävänä myös kehittää aivan uudella tavalla toimintamalleja ja palveluita. Suomi on monella alalla teknologian ja digitalisaation kehityksen edelläkävijä. Sosiaali- ja terveyspalveluissa meillä on kuitenkin vielä valtavasti opittavaa, kehitettävää ja käyttöönotettavaa. Digitaalisia ratkaisuja tulee hyödyntää, jotta pystytään tarjoamaan yhä nopeampia, sujuvampia ja saavutettavampia palveluita. Keskeistä on kehittää näitä palveluita ihminen edellä siten, että ne helpottavat niin ammattilaisten työtä kuin asiakasta.  

SDP:lle on tärkeää, että uudistuksia tehdään juuri käyttäjän näkökulmasta ja että uudistamista tehdään osallistavasti siten, että mukana työssä on asukkaita, asiakkaita, palveluiden käyttäjiä, työntekijöitä ja koko kansalaisyhteiskunta. Keskeistä on se, että palvelut helpottavat ihmisten arkea ja vapauttavat ammattilaisten aikaa ihmisten kohtaamiseen. Uusien teknologisten ratkaisujen pitää lähteä aina käyttäjän tarpeesta. 

Nyt on aika ottaa yhdessä hyvinvoinnin seuraava askel 

Suomen tarina on tarina kasvusta pienestä ja köyhästä maasta yhdeksi maailman menestyneimmistä yhteiskunnista, jossa asuvat maailman onnellisimman ihmiset. Se tarina on rakennettu vahvalle hyvinvointivaltiolle, joka mahdollistaa osaamisen, innovaatioiden ja vaurauden synnyn.  

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on turvannut suomalaisille toimivan, turvallisen arjen. Yhdessä teemme töitä ja rakennamme yhteiskuntaa samalla, kun yhteiskunnan palvelut pitävät huolta siitä, että meistä jokainen voi luottaa saavansa apua, tukea ja hoivaa, kun sitä tarvitsee. Näistä hyvinvointivaltion palveluista me sosiaalidemokraatit haluamme pitää huolta – myös seuraavina vuosikymmeninä. Nyt on aika ottaa hyvinvoinnin seuraava askel. Sillä hyvinvointi on arvokkainta, mitä meillä on. 

Tutustu SDP:n aluevaaliohjelmaan täällä. Jaa myös viestiä omille verkostoillesi sosiaalisessa mediassa Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä. 

20.11.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa