Sanna Marin loisti Uudessakaupungissa; SDP piiri tukee Raision Naantalin E 18 tien parantamista

Saanna Marin Uki 20191109

Piirikokous keskusteli erinomaisen sujuvan ja kokouksen raikuvat aplodit ansainneen liikenneministeri, puolueen I varapuheenjohtajan Sanna Marinin  tilannekatsauksen pohjalta vilkkaasti.
Ja Sanna yhteenveto keskustelun jälkeen oli erinomainen luento infrahankkeista ja ennen muuta siitä, mistä todella on kysymys.
Palataan siihen erikseen myöhemmin blogipalstalla kun asian on saanut vähän muhia.

Piirikokouksen julkilausumaksi tuli kaksiosaien julistus:

Varsinais-Suomen SDP: Työehtojen jatkuvalle polkemiselle on tultava loppu
Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous on huolissaan työmarkkinatilanteesta. Lakkoja on päällä ja uusia työtaisteluilmoituksia on annettu. Työnantajan puolelta vedotaan kiristyvään kilpailutilanteeseen, ja ainoana keinona esitetään työehtosopimusten heikentämistä. Työntekijäpuolelta katsottuna muutostilanne näyttää kyykyttämiseltä, missä yrityksen voitot haetaan pieni- ja keskituloisten työntekijöiden selkänahasta. Palkkoja, lomia ja lomarahoja leikataan samalla, kun arjen työssä joutuu koville ja yhä pienempi määrä työntekijöitä hoitaa yhä kasvavaa työmäärää.
Varsinais-Suomen SDP:n mielestä tilanne pitää ratkaista tavalla, jossa ihmistä ei pidetä aletavarana, kun työnantajat shoppailevat halvempia työehtosopimuksia. Tarvittaessa on muutettava työehtosopimuslakia ja luotava kokonaan uudet pelisäännöt työehtojen muutostilanteille.
Työtaistelu ei ole koskaan ensisijainen keino vaikuttaa asioihin, mutta jos ammattiliiton neuvottelut työnantajan kanssa karahtavat kiville, voi se olla ainoa tapa vaikuttaa. Varsinais-Suomen SDP tukee niin arkealaisia Turussa kuin postilaisia koko maassa ja toivoo mukana olevien liittojen jäsenille voimia käynnissä olevaan työtaisteluun.

Varsinais-Suomen infrahankkeissa pitää päästä eteenpäin
Raidehankkeet hallitsevat valtakunnallista infrakeskustelua. Tunnin juna on luonnollisesti se hanke, jota tulisi mielestämme viedä määrätietoisesti eteenpäin, eikä alistaa sitä muiden raidehankkeiden aikatauluille.
Raidehankekeskustelun alle uhkaa kuitenkin jäädä koko joukko muita tärkeitä infrahankkeita, joita Varsinais-Suomen SDP pitää tärkeänä. E18-tien alkupään rakentaminen tulisi käynnistää nopeasti. Hanke parantaa työmatka- ja asiointiliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta ja on tärkeä myös matkailun kannalta. Erityisen tärkeä hanke on kuljetusliikenteelle, sillä E18 on Turun ja Naantalin satamien kautta koko Suomen yhteys Eurooppaan. Myös valtateiden 8 ja 9 kehittäminen ja parantaminen on samoilla perusteluilla syytä pitää korkealla prioriteettilistalla, kun panostuksia liikenteeseen tehdään.

Tämän jälkeen oli mukavaa palata Raision tovereiden kansaa kotiin. Hanski kiiteltiin piirihallituksen käännytyksestä ja luulen, että yksimielisyyttä lisäsi Sanna Marinin taustojen valaiseminen.

9.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa