Ruokotonta meininkiä – ahneus on yrityksellekin syntiä

Neste konserni 20201022JPG

Neste Oyj, Pörssitiedote, 22.10.2020 klo 8.50
Neste Oyj:n 18.5.2020 pidetty varsinainen yhtiökokous päätti osingonjaosta ja valtuutti yhtiön hallituksen päättämään harkintansa mukaan toisen osinkoerän, yhteensä enintään 0,56 euroa osakkeelta, jakamisesta. Toinen osinkoerä koostuisi 0,46 euron osingosta ja 0,10 euron ylimääräisestä osingosta osakkeelta.

 

Tänään jaetaan osakkaille keväällä päätetyn osingon loppuosa 0,46 euroa/ osake eli yhteensä 354 miljoona euroa. Ja tämän päälle vielä lisäosinko 0,10 euroa/osake eli 77 miljoonaa euroa yhteensä 430 miljoonaa euroa

Kurssi noussut syyskuun alusta 45 eurosta 50 euroon siis 5 euroa /osake. Kun osakkeita on yhteensä 769 211 058 joten arvo on noussut yli 3,8 miljardia euroa.
Öljyn jalostus on tuottanut tappiota yhtiön laskelmien mukaan 1 miljoonan euron – se on 0,23 prosenttia nyt jaettavasta osingosta. Tuntuu heppoisalta perusteelta aloittaa yt-neuvottelut.

 

 

Tuntuu kornilta – epäettiseltä  ja yhteisvastuusta piittaamattomalta tavoitella 50 miljoonan säästöjä näinä aikoina.
Naantalin jalostamon sulkeminen osiottautuu  – siitä ole varma – myös yhtiön pidemmän tähtäimen kehittämisen kannalta virheeksi. Yhtiö, joka tuottaa näinä miinuskokojen aikana yli 23 prosenttia sijoitetulle pääomalle voisi  -sen kannattaisi – investoida tulevaisuuteen  kehittämällä Naantaliin uutta liiketoimintaa .Kehitystyön aikana toimintaa olisi järkevää ylläpitää ja seurata muutaman vuoden ajan nykyisen toiminnan kannattavuuskehitystä, sillä kyllä polttomoottoreilla vielä ajellaan ainakin Suomessa vielä vuosia.

Tärkeintä olisi, että näin säilytettäisiin ammattitaitoinen työvoima ja erinomaisella sijainnilla oleva alue tulisi käytettyä täysimääräisesti hyödyksi.

22.10.2020

5 vastausta artikkeliin

 1. Ruokotonta meininkiä !!
  Kirjoitus on enemmän kuin oikeassa.Nesteen hallituksen eilen päättämä
  lisäosinko 0,10 euroa/osake yhteensä 77 miljoonaa euroa on enemmän kuin kuin yhtiön tavoittelemat pääosin teoreettiset säästöt Naantalin jalostamon lopettamisesta.

  Toimitusjohtajalle maksettiin palkkioita vuonna 2018 yhteensä noin ,2,49 miljoonaa,tosin hän ehti
  olla töissä vain kymmenen kuukautta.
  Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio oli 2019 66.000 ja varapuheenjohtajan 49.200 ja jäsenten
  vuosipalkkio 35.400.
  Selkeitä ehdotuksia ja päätöksiä Naantalin hallinnolta toivoo
  Martti Sipponen

 2. Kerran on keskusteltu kiinteistöverosta yhtiölle. Olisiko nyt oikea aika?

 3. Nyt on ahneus huipussaan, käden ojennus omistajille. Henkilöstö on myös vaikuttanut hyvällä tekemisellään osittain myös yhtiön hyvään tulokseen. Onko se hyvää ja vastuullista henkilöstöpolitiikkaa. Käydään yt-neuvotteluja Naantalin jalostamon toiminnan lakkauttamiseksi. Säästötavoitteet 50 milj.euroa on hyttysenpaska itämeressä Nesteen taseen. Siinä nähdään kun valtio on myynyt valtaansa yksityisille.

 4. Onkohan tämä toiminta sitä monien demareidenkin kannattamaa Jungnerin päivittämää ’markkinataloutta’?
  Näinhän se toimii.

 5. Onpa tosiaan härskiys huipussaan! Kyllä odottaisi valtion pääomittaman yrityksen toisenlaista mallia näyttävän muille, varsinkin näinä aikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa