Ristiriitainen Suomi

Puoluekanntus 2020Yle 1203JPG

Kyllä se tietenkin kenkuttaa ja toisaalta hävettää, että Suomessa kilpailukykyisessä ykkösdemokratiassa  äärioikeisto nousee kärkeen.

Sitten se toisaalta: Asetelma on selkeä meillä on maltillinen liberaali vasemmistopuolue ja kasallismielinen konservatiivien oikeistopuolue kilpailemassa maan johtajuudesta.
Nyt pitää ymmärtää, että äänestäjiä ei voi syyllistää; ei ole peilin vika, jos kuva on väärä. Eli on toimittava niin, että kansalaisten ei tarvitse turhautua. SDP:n on toimittava johdonmukaisesti ja oltava selkeä. Mitään oikotietä ei ole eikä varsinkaan ole minkäänlaista aihetta ruveta matkimaan: Populismia ei voi voittaa populismilla. SDP tietää historiasta tämän. Kommunisteja ei voitettu työpaikoilla ääntä pitämällä eikä palkankorotuksien määrällä kilpailemalla, vaan toimimalla ja huolehtimalla ihmisten oikeutettujen tarpeiden tyydytyksestä. Kysymys on ollut hyvinvointivaltiosta, jossa markkinataloudessa toimitaan vapaasti, mutta siten, että ketään ei jätetä.

Tältä pohjalta eteenpäin. Työpaikoilla tämä kisa ratkaistaan – enkä toista mihin suuntaan katson!

Kuntavaalien kannalta asetelma näyttää selkeältä. Kokoomus on  saanut väkensä liikkeellä; siellä kun on kivaa – varsinkin silloin kun ollaan kärjessä. Nyt käsi puristaa  golf-mailan vartta eli vallan kahvaan tarraudutaan ja luulen sen näkyvän laskevana trendinä. Ylimielisyydellä ei ole kysyntää. Nyt se näkyy.

3.12.2020

3 vastausta artikkeliin

 1. Ei tullut ylen:n teettämä kysely yllätyksenä. Perussuomalaiset Halla-Ahon johdolla ovat tehneet taitavasti politiikkaa. Mikä on sen sisältö onkin toinen asia! Näyttää olevan mielipide muokkaaja. Onko äärioikeisto Suomenkin suunta perussuomalaisten EU-politiikalla? Kun urheilukilpailussakin häviää sadasosalla kyllä se kismittää.

 2. En usko, että mikään puolue muokkaa ihmisten näkemyksiä tyhjästä. Vuorovaikutuksessa on aina useita, näkymättömiäkin osapuolia. Tutkimuksen tekijän analyysi kertoo miesten aktivoitumisesta. Yhteiskuntamme kulttuuriset trendit ovat ohjelmallisesti pilkanneet ja halveksineet keski-ikäistä, ammattikoulutettua miestä vuosikymmeniä. Ei ole kiinnostanut maltillista, liberaalia vasemmistotopuoluett, on taidettu juosta trendien perässä hyvinkin kieli pitkällä. Tämäkin, tai ehkä juuri tämä. on mielinkielin-populismia, joka syövyttää kaiken, myös traditionaaliset puolueet. Vielä vähemmän Vasemmisto-nimellä kansanvallassa siipeilevä sekamelska luo historiallista valoa yhteiskunnan laajasti ymmärrettävään näkymään. Milloin vasemmistopuolueet aloittavat jatkuvien tilannetaktisten meriselitysten sijaan rehellisen historia-analyysin omista asennevirheistään? Voi aloittaa esimerkiksi savupiipputeollisuuden katoamisesta ja globaalin finanssibisbeksen synnyttämän kvartaalitalouden armoilla nitkuttavan, yhä kasvavan työllistämis- ja hyvinvointivaltion rahoitusaseman turvaamisvastuun kantavan pk-työnantajan yhteiskunnallisen tuskan tunnustamisesta. Sen sijaan, että aina kiinnitetään huomio katoavaan maailmaan, suurteollisuuden pääomapiirien toimintaan luomalla kuva että se olisi kattava totuys kaikesta työnantajuudesta ja vastuusta. Tiedämme siis, mihin katse kääntyy 😊.

 3. Sulla sanoja niin paljon, että kysynkin, että mitä tarkoitit. Arvaan, että sinulla on viehtymystä ymmärtää populismia, koska sen käyttövoimana on vääryyden tunne. Mutta mistä se johtuu ja miten korjataan, siitä ei ole tietoakaan:
  Maahan muuttajaa rankaisemalla ja kehitysapua vähentämällä eli keski-ikäisen heteron leipä levene.
  Eikä ilmastonmuutoksen vastustamiselle miesten lasten maailmaa turvata.
  Eikä veroja alentamalla köyhän asema korjaannu.
  Ihmisten johtaminen tietoisesti harhaan on kestämätöntä.
  EU ei ole globalisaatiota keksinyt eikä EU:ta arempaa keinoa pienen maan pienillä ihmisillä ole puolustautua. Katso ympärille telakkaan ja autotehtaaseen. Eikä EU lopeta Nestettäkään vaan se on antanut sille mahdollisuuksia, joita se ei ole käyttänyt Naantalin hyväksi, vaan omistajan intressi on unohtanut muut. Tietenkään SDP ei ole onnistunut, mutta se on enemmän osaamattomuutta kuin pettämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa