Realismia saaristokunta-asiaan

Miten Saaristo pitäsi kehittää 20191222

Naantalin kaupungin sivuilta löytää Saaristoasiain Neuvottelukunnan kysely, josta oheinen kuvakaappaus. osallistukaa ja kertokaa!

Tänään tuli edustajien Vilhelmin ja Iken vastine. Olette varmaan lukeneet sen alkuperäisen jutun TS:stä uudenvuoden aattona ja vastineen tämän päivän Turkkarista ja Rannarista. Meidän sivuille sitä ei tietenään tullut, ei tullut på svenska eikä finska, mutta alla olevan linkin kautta TS.ssä olleen voi lukea
https://turunsanomat.epages.pub/titles/turunsanomat/3503/publications/3074/articles/1061316/22/7

TS:n alkuperäinen ei ollut hyvää journalismia, se oli vähintäänkin harhaan johtava. Mutta itse asia on tietenkin paikkaansa pitävä: Saaristokuntastatusta ei Naantalille tullut ja se on faktaa.

Vastine kertoo, että ehkä joskus mahdollisen asetuksen muutoksen jälkeen voidaan saada jotain jos Kepu MMM Leppä ja VVM Lintilä suovat. Kun kirjoittajatkaan eivät usko jakosummien suurenevan, niin Naantalin lisäys muilta pois, jos Naantali tulee jakoon mukaan. Yrittänyttä ei laiteta.

Oikeudenmukaisuus sanoo, että Naantalin olisi saatava saman verran kuin itsenäiset Rymättylä, Merimaksu ja Velkua saisivat. Se on paljon vähemmän kun 7 M€. On vastuutonta käyttää tätä lotto-voitto lukemaa perusteluna Naantalin omille päätöksille; tarkoitan sitä, että Velkuan koulu rakennetaan Palvan saareen eikä Teersaloon on pelkkää näennäissaaristolaisuutta, josta kärsivät vain oppilaat.

3.1.2020

2 vastausta artikkeliin

  1. Varmaan kaikille tuli selväksi ja ymmärretyksi, että Junnilan poliittinen urakehitys on nyt paikkakunnan äänestäjien taholta loppu, niitä muutamia ei järjellään ajattelevia fanaatikkoja lukuun ottamatta. Kanerva on ollut ylioppilaspolitiikastaan lähtien omanlaisensa ketkuilija, ja urheilukavereillaan pysynyt pinnalla. Ilmastoaktivisti Greta Thunberg alkoi viljelemään voimakasta ilmaisuaan “ETTEKÖ HÄPEÄ”. Sanna Marin plagioi tätä samaa ilmaisua kokoomuksen suuntaan kysymällä: “EIKÖ TEITÄ HÄVETÄ”. Itseäni ainakin hävettää erehtyessäni äänestämään Junnilaa edellisissä vaaleissa. Puolustukseksi toki voi sanoa, että ensi sijassa äänestin naantalilaista ehdokasta, jotta Naantalista saataisiin edustaja oikein eduskuntaan luullen sen olleen Naantalille eduksi, en lähtökohtaisesti äänestänyt Junnilan kannattamaa poliittista ideologiaa ja agendaa, jos sellaista joku erehtyy luulemaan.

  2. Peuravuorelle tiedoksi: Ei ole ollut mitään äänestyksiä mistä meitä syytetään. Naantalin saaristokuntaasemasta päättää valtioneuvosto eli hallitus eli SDP. Kahdella 17 jäseniseen neuvottelukuntaan kuuluvalla opposition kansanedustajalla ei ole sellaista valtaa, että voisi yhtäkkiä antaa miljoonia euroja jollekin tietylle kaupungille. Koska Naantali ei ole saaristokuntamiljoonia koskaan saanut olemme muuttamassa saaristokunnan kriteerejä, joilla tuki jaetaan. Tämä positiivinen asia on äväännetty negatiiviseksi. Sopii ihmetellä keiden tarkoitusperiä tällainen palvelee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa