Rauno Saari: Sotenhistorian todellisuudesta

Rauno Saari kuva jpg

Kuvaa kaappauksella otetuissa otoksissa on päällekäisyyksiä. Rauno Saaren mielipide ei ollut kovin näkyvästi Rannikkoseudussa.
Se oli otsikoitu: Näin sote-uudistus on mennyt eteenpäin.

8.1.2021

1 Vastaus artikkeliin

  1. ”Vastuullisuutta ja tulevaisuuden näkemystä ei esitä toive tämänkin esityksen kaatumisesta.”

    Valitettavasti on pakko todeta asian olevan mitä selkeimmin juuri päinvastoin. Sote-uudistus ei viime vuosikymmenellä edennyt lainkaan. Vaikka nykyinen hallitus poisti yksityistämisen kuvioista, ei se ole nykyiseen tilanteeseen verrattuna minkäänlainen parannus, sillä sen esitys ei toteuttaisi ainuttakaan terveydenhuoltouudistukselle asetettua tavoitetta. Sen sijaan maakuntahallintoon ja sen myötä politiikkaan sijoittaminen ilmiselvästi lisäisi kustannuksia ja kangistaisi toimintaa kuten Ruotsissakin on koettu. Ei siis ole perusteita toteuttaa pelkkä hallinnonuudistus terveydenhuollon kustannuksella. On myös järjetöntä aloittaa hallinnosta uudistus, jonka terveydenhuollollinen sisältö ei ole edes vielä hahmottunut. Puoluepoliittiset edut on nyt asetettu kaiken muun edelle.

    Kaiken kukkuraksi hallitus on tyystin sulkenut silmänsä muilta vaihtoehdoilta. Otan ääriesimerkkinä Pelkistetyn soten, joka ylittäisi kaikki tavoitteet ja tuottaisi nykyiseen verrattuna joka vuosi miljardien eurojen säästöt. On mielestäni kovasti omituista, ettei SDP ole ymmärtänyt tähän tarttua, vaikka jonot olisi mahdollista poistaa hetkessä, kaikki pääsisivät nauttimaan tasapuolisesti lääkkeineen maksuttomasta terveydenhoidosta ja vielä valinnanvapaudestakin (ei kuitenkaan kokoomuksen mallin tapaan). Asiaan kannattaa tutustua (https://sites.google.com/view/pelkistetty-sote/etusivu)

    Paheksun kovasti trumpilaista yksisilmäistä sote-uudistuksen väkisin eteenpäin ajamista samalla, ellei vielä jopa hieman jalostuneemmalla tavalla kuin edellinen Sipilän hallitus. Koska SDP:lle ei liene mahdollista enää kasvojaan menettämättä peräytyä nykyisestä esityksestä, hallituksen esitys on kaadettava. Jos se menisi läpi, terveydenhuollon tulevaisuudelta leikattaisiin siivet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa