Puoluekkokous toimii …

Iltalehti seuraa 20200822JPG

Iltalehti seuraa puoluekokousta tarkkaan alla otos heidän tekstistään.:

 

klo 18:30: Hyvin vahvasti rautalangasta väännettynä Rönnholm haluaa lisää veroja yrityksille sekä isompaa julkista sektoria ja vahvempaa valtiota.

Näihin ajatuksiin lienee syytä lopettaa tämä seuranta täältä Tampere-talolta. Huomenna aamulla jatketaan!

klo 18:26: Ja sitten Rönnholm kiihdyttää kohti loppua:

Hyvät toverit,

Me voitimme ja otimme vallan niiltä, joilla oli kaavioita vailla prosesseja ja hintoja arvojen tilalla. Me voitamme. Emme aina, emmekä mielestämme tarpeeksi. Mutta me voitamme. Olemme välillä väsyneitä, mutta olemme ylpeitä.

Tämän kaiken me helposti arjessa unohdamme. Mutta se kaikki on syy, miksi nousemme joka aamu olemaan sosialidemokraatteja.

Hyvät toverit,

Olemme tehneet maaleja, mutta emme voittaneet koko matsia. Nyt ei riitä. Tarvitaan myös sitten. Sitten on taas ensi keväänä ja ensi eduskuntavaaleissa. Olemme rohkeita. Tartumme mahdollisuuksiin. Tiedämme, jotta kaikki säilyisi ennallaan, kaiken täytyy muuttua.

Taistelemme demokratian ja toimeentulon puolesta. Vältämme vaaran vuodet, jotta mahdollisimman moni näkee onnen päivät. Sanomme Jo riittää! Mutta tämä ei vielä riitä.

Kiitos. Tack.

klo 18:22: ”Työmarkkinamallimme on toiminut ja kestänyt kriisit. Nyt osalta talouden vallankäyttäjistä ja isännistä on kadonnut käsitys kohtuudesta. Historiasta ja todellisuudesta poimitaan vain itseä hyödyttävät perustelut. Sopimisesta tehdään mahdotonta vaatimalla joka erästä selkävoittoa. Vaaditaan: Suomen täytyy muuttua. Kyllä, muuttua jotta hyvä pysyy ennallaan. Ei, että palaisimme hikipajojen aikaan. Myös työntekijäjärjestöiltä vaaditaan rohkeutta tehdä esityksiä ja asettaa agendaa. Partit eivät voi kiikuttaa riitojaan täystyöllistetyn hallituksen pöydälle. Konfliktien kautta eteneminen luo epävarmuutta tulee kalliiksi kaikille duunarista osakkeenomistajaan.”

klo 18:22: Ja Rönnholm jatkaa: ”Globalisaatio on siivittänyt yritysjättien valtaa. Tämän kehityksen haastaa kuitenkin uusi lokalisaatio; jo nyt paikallisempi elämäntapa ja alueellisemmat tuotantotavat saattavat korvata alihankintaketjuja. On tilausta uudelle toimivalle, järkevälle sosialidemokraattiselle alue- ja elinkeinopolitiikalle. Tässä työssä ojennamme kätemme työntekijöille ja -antajille.”

klo 18:20: ”Muutos inhimillisesti ja ympäristön kannalta kestävään talouteen on seuraavaan vuosikymmenen suurin poliittinen mittelö, jossa sosialidemokraattien on oltava valmiina. Sanomme jo riittää ympäristön ja ihmisen kuiviin tiristäminen. Jo riittää veropakoilu; jo kai vähempikin riittää?”

klo 18:18: ”Korona-kriisiä on taloudellisesti verrattu 1920-30-lukujen lamaan. Nyt julkisen velan määrä kasvaa kaikkialla kymmeniä prosentteja. Velka-asteen nousu joudutaan hyväksymään, ja ilman talousihmettä se saattaa nousta pysyvästi. Samalla on näyttöä siitä minkälaista jälkeä leikkauspolitiikka 1990-luvun lamassa kuin finanssikriisin yhteydessä sai aikaan. Emme voi tehdä näitä virheitä uudestaan. Valtionvelan muuttaminen hyvinvointivelaksi ei auta tulevia polvia. Talouden tasapaino on saavutettava lisätuloilla sieltä missä niitä on. Valtiot ympäri maailman tarvitsevat tulonsa. Ne tulot ovat kansalaisten terveyden ja yritystoiminnan edellytysten takaamiseksi. Hyvät toverit, verokilpailun aika on ohi.”

klo 18:17: Rönnholm: ”Viime vuosikymmenten taloudellinen paradigma on ollut laskea verotusta, pienentää julkisen sektorin kokoa ja leikata palveluita talouden tasapainottamiseksi. Tämä on hyödyttänyt kaikkein varakkaimpia. Suomen kehityksen näimme aiemmin tällä viikolla julkaistussa Kalevi Sorsa-säätiön eriarvoisuustutkimuksessa. Thatcherin-Reaganin linja näkyy demokratian tilassa Atlantin kummankin puolen.”

klo 18:15: Sitten puhuu puoluesihteeri Antton Rönnholm, joka valitaan uudelleen puoluesihteeriksi.

22.8.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa