Puhetta ja ihmetystä

Salon Mannerehimristinritareiden muistolaatta vuodelta 2014

Naantalin valtuustossa pientä sotkua ja paljon puhetta aloitteista.

Se sotku johtui siitä, että Naantalissa on valmisteltu konsernijaoston jatkosta esitys. Kaikki lähti siitä, että virkamiesjohto halusi päästä eroon tuostakin yhdestä luottamushenkilöelimestä. Turha työtä taitaa olla pääperustelu, jonka taustalla on ajatus, että luottamushenkilöt joskus silloin tällöin kysyvät: Miksi tai jopa esittävät, että ei noin vaan näin. Siis tekevät tehtäväänsä: Valvoa ja päättää.
Nyt kuitenkin puolueet ryhdistäytyivät ja asettivat toimikunnan valmistelemaan jaoston jatkoa  ja uutta roolia.

Sen tehtäväkuvaa laajennettiin ja selkiinnytettiin. Kallu Sipponen uhrautui toimikuntaan demarien edustajaksi ja homma hoitui: Jaostosta tulee kehitys- ja henkilöstöjaosto.

Jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan pitää olla kaupunginhallituksen jäseniä ja puolet jaoston jäsenmäärästä on oltava kaupunginhallituksen jäseniä tai valtuuston puheenjohtajistoon kuuluvia. Tuon voi jotenkin ymmärtää, mutta sitten  Naantalin kummajainen   – varmaan se tuli mieleen Kallusta  joka ei ole valtuutettu-: Jaoston jäsenyyden pätevyysvaatimuksen on, että pitää olla valtuutettu tai varavaltuutettu.
Ja eikös sitten käynyt niin, että esityslistan teksti ja hallintosäännön muunnosteksti liitteessä  olivat ristiriidassa. Asia korjattiin lähettämällä korjaus maanantaina ennen kokousta valtuutetuille.

Mikko Rönnholm, sd esitti asian pöydälle panoa, koska hänen mielestään tällä ristiriidalla on ollut ainakin omalta kannalta merkitystä ehdotuksen hyväksymiseen. Pöydällepano kaatui tutuin luvin 12 -31.
No hyvä, että jaosto jatkaa parannetulla toimenkuvalla, vaikkakin Naantalin oikeiston vainoharhaisuuden leimalla varustettuna.
Tämä pikkujuttu voi vaikuttaa tuleviin kuntavaaleihin!

Nesteen alueen kehitysyhtiö hyväksyttiin yksimielisesti vaikka ei tässä vaiheessa kaupunginjohtaja ei tiennyt, osallistuvatko Neste ja Fortum yhtiöön omistajina vai pelkästään rahoittajina.

Ja sitten aloite rumbaan:

Se alkoi sd-ryhmän ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan Lauri Laineen muistutuksella, että kauan kestää valmistelu – jopa viisi vuottakin. Parannusta on vihdoin aikaansaatu.

Ja sitten tultiin Eero Latvalan, vihr aloitteeseen monitoimihallin rakentamisesta.

Liikunnan lehtori puhui hallin  nopeutetun rakentamisen puolesta vuolaasti. Moneen kertaan esitetyt perustelut osuivat oikeaan ja kuten Sirpa Hagsberg sd-ryhmän puheenjohtajana totesi, että ne olivat juuri samat kuin millä sosialidemokraatit ovat perustelleet hallin rakentamista ensin ja koulujen tekemistä vasta hallin toteuttamisen jälkeen.

Kaikki lauloivat kuorossa hallin tarpeellisuudesta ja yhteisestä tahdosta!
Mikko Rönnholm,sd palautti  mieliin asian talousarviokäsittelyn, jossa sosialidemokraattien monitoimihallin rakentamista kouluverkkosuunnitelmasta poiketen esitettiin välitön toteutukseen ryhtymistä.
Valtuuston käsittelyssä esitystä kannattivat 12 sd- ja vasemmistoliiton valtuutetut tyhjää äänesti kaksi muut kokoomuslaista, kaikki muut kokoomuslaista olivat vastaan kuin myös kaikki perussuomalaiset, kaikki keskustalaiset ja kaikki vihreät mukaan lukien Eero Latvala äänestivät vastaan.

Ja sitten viimeisenä listalla oli Mikko Rönnholmin aloite  Mannerheim-ristin ritareille   ehdotetusta muistolaatasta.

Asia on edennyt niin, että veteraanijärjestöiltä on pyydetty lausuntoa sen paikasta.
Aloitteen tekijänä Mikko kertoi idean tuleen Salon laatan paljastustilaisuudesta.
Mikko valitteli, että veteraanien suhtautumien on aiheeseen nihkeän puoleista ja toivoi, ettei kaupunki kuitenkaan luopuisi ajatuksesta, jota esimerkiksi Törnin perinteen vaalijat ovat pitäneet hyvänä.
Ritarien Ilmari Honkasen ja Paavo Nuotion hautakivet löytyvät kirkkomaalta.
Pieni lisämuistutus sotainvalien sankaruudesta ei olisi liikaa, vaikka ymmärränkin näkemyksen kaikkien veteraanien merkityksen ensijaisuudesta.

27.4.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa