Yleiskaava etenee, mutta mihin suuntaan

Yleiskaavanortokuva20151207

Kaupunginsuunnittelujaosto käsittelee ensi maanantaina 14.12.2015 yeleiskaavan jatkokehittelyä. Sosialidemokraatit ovat johdonmuakisesti esittäneet muutoksia.
Valitettavasti tuntuu siltä, että keskustelu ja vaihtoehtojen pohdintaan ei juurikaan löydy halua. Kokoomusjohtoinen suunnittelu on ollut tehotonta jo vuosia.
Koko yleiskaavaprosessi on ollut väkisin työntämistä ja asukkaiden kuulemisien yhteydessä antamien palautteiden vastaukset ovat olleet vanha kertausta.
Kuten hyvin muistamme, on tässä yhteydessä myös käyty sellaista paikallista ”tiedotussotaa”, jossa mielikuvilla on korvattu todellisuutta. Vielä olisi mahdollisuus järkevään harkintaan. Naantalin on käännettävä jahkailu toimeliaisuuteen.

  1. Kuparivuorella aiankin havainnekuvassa näyttäisi olevan vaara ohi, mutta se on varmistettava kaavamerkinnöin.
  2. Ristiranta ehdotetaan vielä rakentamista; se mahdollisuus olisi poistettava vain pieni laajennus olemassa olevaan kaavan mukaiseen rakennukseen voitaisiin hyväksyä.
  3. Lammasluodon sijaan on ehdotuksia Teljentien metsikköön rakentamiseen. Se on viisaampi teknisesti, mutta ympäristön kannalta huono. Se varaus tulisi poistaa myös siksi, että sen toteuttamien ei helpolla toteudu. On jo menneyt paljon reursseja turhuuteen.
  4. Kalevanlahden itärannan mereen rakentaminen on huono idea, eikä ole hyväksyttävisssä. Jos alueelle jotain halutaan, niin Ruonan kallioiden päällä olevien entisten Karvetin yksitysitonttien kanssa voisi neuvotella terassirakentamisesta Ruonan tieltä ajoineen siten, että ranta säilyy vapaana kulkuväylänä.
  5. Taimonlahti näytää sekaiselta ja ahtaalta; pitäsi miettiä riittävän avaruuden aikaansaamiseksi  rakentamisen keskittämistä reuna-alueille Taimon ja Ali-Taimon rinteille.
  6. Kylpylälle voitaisiin lisätä torni Aurinkotien varteen, jos maanlainen pysäköinti järjestyy
  7. Aurinkotien ja radan välinen Ruonanojasta Maijamäen pientaloihin rajoittuva alue olisi hyvä asuinkerrostalojen alue.
    Suunnitelmat liikuntahalleista ja kaupallisista suurhankkeista eivät ole realistisia. Alueen sijanti liikenteen ja palvelujen kannalta arvioituna tukee tehokasta rakentamista maanalaisine pysäköinteineen. Se olisi suunniteltava kunnolla eikä sitä vaihtoehtoa voi ohittaa, kuten nyt on tehty.

  

11.12.2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa