Taivas varjele

MerikantoTaivastipahtaa20180529

“Yksinkertaisin ja paras tapa toteuttaa sote-uudistus olisi muuttaa 20 sairaanhoitopiiriä sosiaali- ja terveyspiireiksi, jotka huolehtivat erikoissairaanhoidosta, perusterveydenhuollosta ja sosiaalipalveluista. Uusimaa pitäisi jakaa useammaksi alueeksi.”

Huttusen mukaan HUS pitäisi kuitenkin säilyttää yhtenä kokonaisuutena. Alueiden lukumäärä pitäisi olla mahdollisimman pieni.

Professori Huttusen malli olisi hyvin lähellä nykyistä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriä eli Eksotea. Yrityksiltä palveluja hankitaan ostopalveluna, jolloin kokonaisuus on tiukasti sosiaali- ja terveyspiirin hallinnassa toisin kuin eduskunnassa nyt olevassa mallissa.

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki käytti myös Eksotea esimerkkinävaltiovarainvaliokunnalle antamassa muistiossaan.(siirryt toiseen palveluun)

Huttusen ehdotus ei ehkä ole kovin kaukana myöskään siitä, mistä monet puolueet voisivat päästä yhteisymmärrykseen.

Nyt odotamme,neljännen kerran, perustuslakivaliokunnan lausuntoa. Toimittajana en ole ikinä nähnyt tällaista prosessia. Toivottavasti toista ei tule.

Näin lopettaa vastauksensa Ylen erikoistoimittaja Tiina Merikanto omaan kysymykseensä, mitä tapahtuu, jos sote ei toteudu?

Tiedämme, että eduskunnassa laitostutaan. Se tarkoittaa, että irtaannutaan todellisuudesta ja keksitytään vain kysymyksiin, jotka käytävällä ja erityisesti lehtien sivuilla pyörivät. Tiedottaminen ei ole tarkoitus, vaan uutisten kiinnostavuus -myyvyys, joka taas on parhaimmillaan silloin, kun se yksinkertainen ja tunteita herättävä.

Siksi on hyvä, että joku palauttaa asian keskiöön. Kiitos siitä Tiina Merikannolle.

29.5.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa