Sote uudistus Kataisen nuotin mukaisesti

  • Sosiaali- ja terveyspalvelut on tarkoitus järjestää 20 – 30 sote-alueen pohjalta. Sote-alueet muodostuisivat 20 000 – 50 000 asukkaan kunnista.
  • Yksi keskeinen kriteeri työryhmän mallissa on, että yhdellä työssäkäyntialueella voi olla vain yksi sote-alue ja vastuukunta. ( sii meidän tapauksessa Turku Lisäys MR)
  • Nykyrakenteella sote-alueiden todellinen määrä voisi asiaa valmistelleen työryhmän mielestä olla 25.
  • – Malli on hyvin lähellä sitä, mitä asiantuntijatyöryhmä esitti raportissaan jokin aika sitten (34 sote-aluetta). Meidän mallissamme sote-alueita on hieman vähemmän, koska haluamme, että erikoissairaanhoito ei pirstaloidu liikaa, työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo (kok.) totesi tiedotustilaisuudessa tänään keskiviikkona. Yle 8.5.2013

Tässä sitä ollaan. Ei mitään uutta. Entisestään varmistuu se, että palvelujen järjestäminen on pantu palvelemaan kuntarakenteen mukaista tavoitetta, suurkuntia. Isäntäkuntamalli tarkoittaa, että Turku meidän tapauksessa ottaa hoitaakseen sairaanhoitopiirin tehtävävian lisäksi myös sosiaalipalvelumme siis kaiken sen mikä nyt kuulu sosiaali- ja terveyslautakunnalle. Eihän tässä ole järkeä huomautukseen saa tavallisesti vastauksen , ettei olekaan ja siksi onkin muodostettava työssäkäyntialueen kokoinen kunta. Siitä on lähdetty ja siitä ei periksi anneta.Ei pakkoliitoksia, mutta pakkoliittymisiä sen sijaan. Tämä epärehellistä peliä.
No miten tämä eroa Keskustan maakuntamallista? Se eroaa siten, että ei ole turhia kuntia eikä maakuntavaaleja.
No mitä hyötyä tästä on? Se nähdään kun selvitetään ja kerättään uudistuksen huonoista ja hyvistä puolista tietoa.
Harmittaa, ylimielinen tyhmyys, jota ennakkoviisaus tulevasta edustaa,  on jälkiviisauttakin pahempaa. Häpeän puolueemme puolesta.

”Hallitus on vankka kätyrlauma sankka, se kauhun tuskaa nostattaa yl onnettoman maan” Ihan vaan vähän liioitellen tässä tuokiotunnelma.

Lue kirjoituksia palstan Sote-painajainen juttu

8.5.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa