Sivistystahdossa on eroja

kirjastomerkkiNaantali20171016

Taaskaan ei ole sitä, miltä näyttää.

Valtuustossa äänestettiin miten kirjaston tiloja suunnitellaan ja käytetään. Keskellä olevat halusivat yksimielisyyttä, kun eroja esityksissä heidän mielestä  ei ole.
Juha Mannerin, kd neitsytpuheenvuoro oli kuuluisan asianjajaohjeen mukainen selvien ja sotkuisten asioiden käsittelystä: Hän moitti vihreiden Mirva Maineen hallituksessa tekemää esitystä siitä, että siinä oli vaadittu elinkeinoasiamisestä toimiamman yrittäjien toimitilojen etsimisessä. Sehän on ilman PÄÄTÖKSIÄKIN elinkeinoasiamiehen työtä Juhan mielestä ja sitten kuitenkin puheenvuoronsa lopuksi hän ilmoitti kannattavansa  Kokoomuksen Jan Lindströmin perusateltua ehdotusta, jonka loppu kuuluu:

Mikäli
yritykset eivät selvityksen ja tarkemman suunnittelun jälkeen voi tiloihin
jäädä niin Elinkeinoasiamies auttaa aktiivisesti yrityksiä saamaan korvaavat
tilat.

Kirjastokeskustelussa kyse oli siitä annetaanko kirjastolla näissä olosuhteissa parhaat kehitysmahdollisuudet vai pyritäänkö niistä joustamaan  laki- ja mainostoimiston tilojen vuoksi. Tai vieläkin raadollisemmin sanottuna annetaanko kuva yritysviha tai – myötämielisyydestä, sillä tiloja löytyy, kuten oikotien kuvakaappaus kertoo.

Periaatekysymys oli prioriteetista, joka sanotaan selvästi  sosialidemokraatien esityksessä:

Asian jatkovalmistelussa
tulee ennen tilojen vuokrasopimusten irtisanomista selvittää vuokralaisten
toiminnan jatkamisen edellytykset ja kaupungin mahdollisuudet tukea uusien
tilojen käyttöön saantia.

Kirjastosuunnitelma laaditaan
siten, että tilat kokonaisuudessa tulevat kirjastopalvelujen käyttöön kuitenkin

siten, että samassa yhteydessä selvitetään voidaanko väliaikaisesti osa
tiloista vuokrata yrittäjille.

Vihreät ja vasemmistoliitto kannattivat tätä esitystä, joka äänin keskusta-oikeiston yhteisrintamalle 26-17.

Talousarvio muutokset

Lauri Laine,sd tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja antoi moitteita taloussuunnitelmien suurista heitoista: Tieto muuttuu miljardeja hetkessä. Lauri puheenvuoro on kirjoituksia palstalla. Heini Jalkanen sanoi, että kyllä se on hyvä, että rahaa on , nytkin tarvitaan 200.000 euroa sairaanhoitopiirin tarpeisiin. Lauri vastasi, että , jos olisi vaivauduttu asiaa selvittämään, olisi huomattu, että säätöä syntyy 200.000 euroa.
Jarkko Kanervan, vihr. ja Vilhelm Junnilan,ps irvailut olivat väärän puun haukkumista; Lauri puhui arvioiden heitoista ei veronalennuksista. Juha Haapakoski, kok ymmärsi sentään asian oikein ja rehellisesti sen myös julkitoi.

Viisi aloitetta

Hannele Vienonen, sd oli huolestunut koulujen turvallisuudesta.
Harri Palomäki,vas haluasi jakaa kaupungin henkilökunnalle 300 €/nuppi. Ja siinä välissä Vilhelm Junnila,ps esitti oppisopimusmahdollisuuksia, Saara Seppälä,kok luontopolkuja ja Elina Mälkiä,vihr. Hinkua.

Ps. Soittaja halusi saatta tiedoksi: Kyse ei ole tilan puutteesta vaan vuokrasta. 170 € vuokratilasta ei kannata lähteä kulumallakaan sanoi tiloistaan markkinahintaa maksava kovassa kilpailussa mukana oleva yrittäjä ja halusi tasapuolisuutta.

16.10.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa