Pitkän piinan päätös

Turun telakka saa miljarditilauksen TUI-varustamolta

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti maanantaina, että Tui Cruises -varustamo on ilmoittanut tilaavansa kaksi uutta TUI-luokan risteilyalusta Turun telakalta.

Talous

  • Uudet omistajat saanut Turun telakka saa myös uusia alustilauksia. Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti maanantaina, että Tui Cruises -varustamo on ilmoittanut tilaavansa kaksi uutta TUI-luokan risteilyalusta Turun telakalta.
  • Uusien tilausten arvo kohoaa lähes miljardiin euroon, mikä merkitsee työllisyysvaikutukseltaan suoraan noin 11 000 – 12 000 henkilötyövuotta.
  • Aiesopimus koskee Mein Schiff 5 ja Mein Schiff 6 aluksia, jotka ovat kesäkuussa TUI Cruisesille luovutetun Mein Schiff 3 risteilijän ja parhaillaan Turun telakalla rakenteilla olevan Mein Schiff 4 aluksen sisaraluksia.
  • Alukset toimitetaan kevätkaudella vuosina 2016 ja 2017.
  • Valtio valmistautuu osallistumaan uuden telakkayhtiön kehittämiseen myöntämällä kahdelle uudelle TUI-alukselle laivanrakennuksen innovaatiotukea yhteensä 10 miljoonaa euroa.
  • Kahden tilatun aluksen lisäksi on vielä optio kahden samanlaisen aluksen rakentamisesta, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi maanantaina.

Loppu hyvin kaikki hyvin, on yksi sanonta; nyt on sanottava jatko hyvin vielä parempi.

Monenlaiset kiemurat ovat takana ja tämä asia on heilutellut hallitusta ja vaikuttanut puheenjohtjavalintoihin ja ehkäpä puolueiden kannatuslukemiinkin. SDP sai aikanaan kielteisen taakan kannettavakseen. Maailman projektien kulun epäoikeudenmukaisuuden sääntöjä noudattean nyt tuskin on tiedossa kiitoksia!
Mutta se on sivuseikka. Toiminnan jatkuminen, osaamisen turvaaminen ja alihankkijoiden tilausten varmistaminen on tärkeää, mutta ennen kaikkea työpaikkojen säilyminen on asia  N:o 1.

 Tämä on myös eurooppalaisuuden voitto: Tervetuloa Mayer Turku !

4.8.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa