Onko Suomen tie Euroopan tie? Onko eläkeiän nost0 vitsi?

Kysymys esitettiin Timo Soinille sen jälkeen kun hän oli sanonut, että brittien lähtö luo Suomelle saman mahdollisuuden. Vastausta ei tullut, mutta heittoja propagandan vääristelyistä. Erittäin taitavasti asiat vääntyvät ja kääntyvät ja niin se on, että kuulija haluaa kuolla, mitä toivoo kuulevansa.

EU.n budjetissa on 60 miljardin aukko, joka ei tietenkään ole ylivoimainen . Syitä tässä on monia. Joista monet ovat henkilökohtiaisa:

 • EU virkamiehet epäilevät, että Presidentti François
  Hollanden
  ja liittokansleri Angelika Merkelin välillä on epäluottamus, joka
  johtuu suhtautumisesta talouden tiukkuuteen.
  He puheet ovat tyhjiä sanoja (lip-service)  ja sellaista varjotanssia, joka ei johda
  sillan ylityksiin. FT 24.11.2012

Suomen asema on vähän kenkkumainen.

Ei Suomi ehkä ollakaan ihan super A kolmosta, tosin väite on peräisin saksalaisesta pankista, jotka ovat mitä ovat Nalle Wahlroosin väitteen mukaan.

Mutta kuitenkin tässä varmaan on aihetta yrittää löytää joitakin ulospääsyjä kotimaassa. se ei taida mennä käskyttämällä.Eikä teknologia johtajankaan kannattaisi heitellä Lauri Ihalaisen ehdotuksia mädillä munilla.

Paljon on kehuttu EK:n uutta johtoa kyvykkäiksi. En taida oikein uskoa ja veikkaukseni onkin, että ei tämäkään ole pitkäaikaista.

Tähän lopuksi yksi lainaus aiheeseen liittyen Unto Hämäläisen kolumnista.

 • Työ­an­ta­jien sa­nat ja teot ovat eri puus­ta. Elä­ke­tur­va­kes­kus te­ki äs­ket­täin tut­ki­muk­sen so­pi­vas­ta elä­keiäs­tä. Sen mu­kaan 70 pro­sent­tia työn­an­ta­jis­ta ja 86 pro­sent­tia van­huus­eläk­keel­le siir­ty­neis­tä työn­te­ki­jöis­tä oli si­tä miel­tä, et­tä 63 vuot­ta on so­pi­va alai­kä­ra­ja.
  Tut­ki­muk­ses­ta kä­vi il­mi myös, et­tä työn­an­ta­jat ei­vät ha­lun­neet pi­tää yli 63-vuo­tiai­ta töis­sä. Tu­los ei yl­lä­tä nii­tä, jot­ka tun­te­vat työ­paik­ko­jen ar­jen.
 • Yri­tyk­set jär­jes­te­le­vät usein van­ho­ja työn­te­ki­jöi­tä eläk­keel­le en­nen ai­ko­jaan tai aloit­ta­vat ir­ti­sa­no­mi­set van­him­mas­ta pääs­tä.
  Sii­nä ti­lan­tees­sa ve­te­raa­ni­työn­te­ki­jää ei au­ta tip­paa­kaan, vaik­ka kuin­ka ve­toai­si Elin­kei­no­elä­män kes­kus­lii­ton pu­heen­joh­ta­jan Il­po Kok­ki­lan, toi­mi­tus­joh­ta­jan Jy­ri Hä­kä­mie­hen tai elä­ke­joh­ta­jan Las­se Laa­tu­sen kau­no­pu­hei­siin lau­sun­toi­hin.

ta:24.11.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa