Niin on ja siksi sen puolesta

Eero Heinäluoma kampanjamestari haluaa nousta SDP:n ulkopolitiikkan johtoon – tai ehkä sanotaan säilyttää asemansa vahvana ykkösenä:
Presidenttiä tulisi voida käyttää Suomen edustajana myös EU-tilaisuuksissa kuten EU:n kolmasmaakokouksissa. Olisi aihetta tarkistaa vuoden 2010 yksiniittisiä ja epäviisaita linjauksia, joilla presidentin toimintamahdollisuuksia tarpeettomasti rajattiin, Heinäluoma kirjoittaa kolumnissaan.
Maaseudun Tulevisuudessa tarinoidaan ja ollaan mielin kielin sinne päin . Suuria suunnitellaan -punamultaa ja ehkäpä merkittäviä EU asemia ajatellaan. T’ämä on pelin politiikkaa ja se menköön konspiratiivisen mielenlaadun piikkiin.

Olen samaa mieltä Suomen linjauksien yksiniittisyydestä.  Perustuslain ulkopolitiikan johtaminen edelyttää EU-asioiden  kohdalla arviointia: Onko kysymys EU:n sisäisestä asiasta, kun puhutaan ulokorajoista. Ja onko kysymys EU:n sisäisitä asioista, jos puhutaan EU:n kohtalosta. EU:n kohtalo Suomen ulkopolitiikan tärkein kysymys ja siksi se kuluu myös presidentille ja erityisesti hänelle.

Sauli Niinistö on esittänyt monta fiksua ajatusta EU:n tulevaisuuden varmistamiseksi – hän ollut tämän persuajatteluun liimautuneen  hallituksen vastapaino. Suomi on Euroopassa jotain edelleen Sipilän hallituksesta huolimatta.

25.6.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa