Nesteen henkilöstön kova viesti valtion omistuksen puolesta

Neste konsernin henkilöstöryhmät (työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt) ovat tehneet päätöksen poliittisesta mielenilmauksesta, joka kohdistuu Juha Sipilän hallituksen omistajapolitiikkaan.

Tuotanto Porvoon ja Naantalin paikkakunnilla jatkuu normaalisti, henkilöstöryhmät toimivat kuitenkin niin, että polttoaineiden jakelu keskeytetään ajanjaksolla 26.6. klo 07.00 ja jakelua jatketaan 2.7. klo 19.00. Henkilöstöryhmät pahoittelevat yksityisille henkilöille, liikenteelle ja elinkeinoelämälle aiheutuneita hankaluuksia.

Mielenilmaus on protesti Sipilän hallituksen toteuttamalle omistajaohjauslain muutoksille, jotka mahdollistavat valtion omistamisen laskemisen Neste Oyj:ssä 33,4 prosenttiin. Valtio omistaa vielä tällä hetkellä yhtiöstä 50,1 prosenttia. Eduskunta on hyväksynyt hallituksen lisätalousarvioesityksen, joka mahdollistaa osakkeiden myynnin.

Kun maassa on hallitus, jonka toimintatapoihin kuuluu piittaamattomuus ja lyhytnäköisyys, niin sitä saamme mitä emme ole tilanneet; ahneus ja kiire on armottoman huono yhdistelmä.
Henkilökunta taistelee rohkeasti ja oikeilla argumenteilla. Keinot ovat kovat, niin on asiakin. Kysymys on vaivoin valtion rakentamasta perinnöstä ja yhteiskuntavastuullisuudesta.
Naantalin kaupungin pitäisi olla kiitollinen henkilökunnan aktiivisuudesta. Naantalissa tiedetään, että jo nyt Nesteen taloudellinen menestys on on kääntänyt selkänsä pienen kaupungin kanssa tehdyllevuosikymmenten hyvälle  yhteistyölle.
Tuskin täällä rohjetaan edes ajatella, mitä tulisi tyyli entistä yksityisemmän Nesteen puolelta jatkossa olemaan. Mikään ei taida olla turvassa.

20.6.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa