Naantalin aurinko oli loistava isäntä

IngaLilljaystC3A4vyyskaupunkivierailu20130824

Ystävyyskuntavierailu päättyi Inga-Lill purjehdukseen. Vaikka sanotaan muistojen kultaavan, niin sanoisin, että tämä oli parasta, mitä Naantali on vierailleen tarjonnut. Aurinko tietenkin oli Luojan lahja purjehdukselle ilman purjeita, kun sattui bläkä keli. Mutta perinnelaiva oli jotain sellaista, mitä Naantali tarvitsee. Sen lausuivat kaikki mukana olleet ja monet paljonkin kokeneet. Lauri Lapa Rautiaisen trumpetin soiton myötä nostettu Suomen lippu oli lähtöseremonia, joka jää mieleen.
matka suuntautuu sataman ja teollisuuslaitostemme ohi Lapilan ja Käkölän välistä Airistolle ja takasin.

Sujuvasanaisen ja osaavan  Erkki Leppäkosken opastus Naantalin ja luonnon aiheisiin hiljentää kuulijakunnan ja rauhallista yhdessä olo seuraa kapellimestari Lapan ja itsensä ja Kivistön Ramin soitanta.
Vilken upplevelse eller vad en upplevelse. Ei sillä väliä, menikö se ruotsi ihan .. ihan oikein. Upea juttu ja kiitos rohkeille yrittäjille Lauri Rautiaiselle ja Jyrki Anttilalle. Vaativa projekti kaikin puolin ja siksi toivotaan, että naantalilaiset ymmärtävät tämän mahdollisuuden, sillä ilman asiakkaita homma ei toimi.Se on kova juttu.

Pakkoruotsin vastustaminen on Suomessa päivän puheenaihe. Omassa mielessäni pohjoismainen yhteistyö on sekä hienoa, että hyödyllistä. Vadstenalaiset  lahjoittivat terveystalon rakennusmateriaaleja ja niinpä saimme talon 1950-luvun alussa. När nöden vad störst kom hjälpen först. Oli skolsvenskasta opittu sanonta. Ja se piti paikkaansa.

Ystävät läheltä on hyvä idea ja siksi olikin hienoa kuulla, että kaikki – rikkaat norjalaiset ensimmäisenä – olivat valmiit jatkamaan traditiota. Toivottavasti mekin jaksamme olla harrastuksessa mukana, vaikka se kielen kanssa onkin vähän hankalaa ja vaikka English is the linque franca  eli maailman yleiskieli tänään, niin pohjoismaisuus on myös kielikysymys.

Tärkeänä pidän sitä, että meidän luottamushenkilömme osallistuisivat näihin vierailuihin. Se ei tarkoita muiden kuten nuorten, Pohjola Nordenin aktivistien eikä virkamiesten mukana olon väheksymistä. Se vaan tarkoittaa, että päätöksentekijöiden on hyödyllistä olla vuorovaikutuksessa samojen ongelmien kanssa painivien ja samoja arvoja tunnustavien ystävien kanssa.

24.8.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa