Hallitus on vankka – kätyrlauma  sankka

Saariselka20121129

Jutta Urpilainen ei provosoitunut. Pisteet siitä. Eki Tuomioja taas pisteli aiheesta. Ja siitä tulikin mieleeni Sakari Tuomioja ja kun ulkona on kylmää,mieleen nousi:  Vieraan rauta on kylmää .Opastuksen sai aikoinaan teollisuusministeri Sakari Tuomioja itseltään Stalinilta.
Tämä tieto on peräisin Risto Rankin kirjasta Niin siinä käy kun omistaa. Virkamiehen kirjoittama kirja on vaalean sinisten silmälasien läpi katselleen kertomus, jossa on paljon sisältöä, mutta myös runsaasti puutteita.
Muumista tuli Fortum on yksi uutinen. Se tarkoitti, että Muumi salanimellä valmisteltiin Nesteen ja IVO:n yhdistämistä. Tarkemmin sanottuna IVO:n liittämistä Nesteeseen.
Tälläkin palstalla on todettu, että Ulf Sundqvist ja Mikko Rönnholm pitivät ideaa huonoa ja samalle kannalle tuli pääministeri Paavo Lipponen, joka kuitenkin oli solidaarinen sektoriministerille ja niin hanke sitten eteni. Rankin kirjan mukaan Antti kalliomäki oli asiassa määrätietoinen jopa enemmän kuin Matti Vuoria.
Ranki kysyy itseltään oliko hanke menetys vai menestys., ja vastaa kahden SS:n puolesta. Että hyvin siinä kävi. Itse tyydyn sanomaan, että ehkä Ranki ei kaikkea tunne ja ainakin on varmaa, että lähtökohdat ja julkilausutut perustelut olivat väärät.
Mutta se on mennyttä. Vaikka emme juurikaan mitään opi , haluan kuitenkin muistuttaa, että politiikka on tahdon asiaa eikä aina tosiasioiden tarvitse tukea ratkaisuja.

Siksi on kenkkumaista, että kreikan tapauksessa taas tehdään erilaisia järjestelyjä, joilla ratkaisuja siirretään. Kaikki sen tietävät, että kyse on Saksan vaaleista ja niin muualla kuin meilläkin sisäpoliittisesta varjonyrkkeilystä.
Raimo Sailas esitti asian niin kuin se on, että nämä miljoonat ovat pikkurahoja siihen verrattuna, että Euroalue hajoaa.aiheuttaen työttömyyttä myös Suomessa. Totuudenpuhuja ja nollalinjan esittäjä uskoo, mitä esittää. Ei hänkään aina oikeaan osu, mutta yrityksen puutteesta häntä ei voi syyttää..

Rohkeutta olisi tarvittu myös pysyä eurooppalaisessa rintamassa tuossa transaktioverossa. Mutta porvarit ovat pelkureita. Ennen puhuttiin mahtavasti niskalenkeistä, nyt ei ei rumaa sanaa uskalla edes kuiskata, ettei vaan pankkisedät suutu.

1.12.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa