Poikkeuksellinen tulos Suomessa

Suomen vaalit FT 20190415

Suomen keskusta-vasemmistopuolue (SDP, populistit (Ps) ja oikeisto puolue (kok) olivat lähes tasoissa parlamenttivaaleissa, josta aiheutuu vakavia vaikeuksia elinkelpoisen koalitiohallituksen muodostamisessa.

Ensimmäistä kertaa Suomen demokraattisessa historiassa yhtäkään puoluetta ei saanut yli 20 prosenttia, ja vähintään viisi ryhmää sai 11–18 prosenttia. Pohjoismaisesta valtiosta tuli viimeisin tapaus eurooppalainen suuntauksessa kohti poliittista pirstoutumista.

Tulos oli harvinainen voitto keskusta- vasemmistolle Euroopassa.
Ne olivat myös voitto kansallismielisille suomalaisille, joiden hallitushallinnon aika päättyi kaksi vuotta sitten, kun puolue purkautui ennen kuin he nousivat uuden kovan johtajan alaisuuteen vastustamalla vihreää politiikka ja olemalla maahanmuutto vastainen.

 

Täällä jutulla ei ollut kova kysyntää. 16 klikkausta nyt aamulla on aika vähän, vaikka siis poikkeuksellinen tulos Suomessa syntyikin. Me olemme ehkä vähän ulkoreunalla yhtäältä, mutta toisaalta Suomi on EU:n seuraava puheenjohtajamaa.

15.4.2019

1 Vastaus artikkeliin

  1. Tulos on miltei pahin mahdollinen, ei siksi että demarit voittivat, vaan siksi että voittivat lopulta täysin näennäisesti. On hämmästyttävää, ettei Suomessa synny enää, tai toistaisekis edelleenkään, vaalitulosta, jossa voittajalla on riittävä mandaatti pitkäjänteiseen yhteiskuntakehitykseen, olkoon voittaja ja näkemyksensä yhteiskuinnasta mikä hyvänsä traditionaalisista puolueista. Populismi ja repaleiset vaalitulokset liittyvät toisiinsa. Voi voi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa