Peliä ja poltiikkaa: KKK pelkää menettävänsä enemmistön

Naantalin johtajapeli Vehmane TS 20201108

Ratkaisevaa voi olla se, tekeekö valinnan nykyinen vai kesäkuussa aloittava valtuusto. Molempiin on painetta.
Naantalia hallitaan nyt kolmen koon enemmistöllä: kokoomuksen, keskustan ja kristillisdemokraattien yhteistyö on ollut särkymätöntä. Jos nykyinen valtuusto valitsee kaupunginjohtajan, hän on kokoomuslainen tai näennäisesti sitoutumaton. Siksi kokoomus haluaa valita kaupunginjohtajan tällä valtuustokaudella.
Jos valinta siirtyy uudelle valtuustolle, peli menee kimurantimmaksi. Naantalia tuntevat piirit pitävät selvänä, että Perussuomalaiset saa merkittävän vaalivoiton myös Naantalissa, mikä vesittää nykyisen valta-akselin aseman.
Perussuomalaisten Naantalin ykköstähti Vilhelm Junnila on voimakastahtoinen poliitikko, jota on vaikea nähdä statistina kaupunginjohtajaa valittaessa.
Jukka Vehmanen TS 8.11.2020

Jutun kirjoittaja Jukka Vehmanen tuntee Naantalinsa. Kun jutussakin puhutaan isistä ja pojista, niin sopinee kertoa, että Jukka on valtuutettunakin olleen edesmenneen   Matti Vehmasen poika.
Matti Vehmanen oli paikallisena autoilijana ensin liberaali ja sittemmin kokoomuslainen juureva ja arvostettu  yrittäjäpersoona, joka oli valitsemassa liberaali Jorma Kalliota vuonna 1975 kaupunginjohtajaksi. Joten Jukalla on koti- ja koulutaustaa siis tuntemusta mutta myös omaa  näkemystä. Hän tavoittelee iskevyyttä ja räväkkyyttä silloin tällöin objektiivisuudenkin kustannuksella.

Mutta yllä lainatussa tekstissään Jukka Vehmanen osuu asian ytimeen. Kysymys on siitä, että nyt on kiire. Gallupeissa asemiaan vahvistavat SDP ja Perussuomalaiset. KKK linjana siis Kokoomuksen, Keksustan ja Kristillisten monoliitin yhden valtuustopaikan enemmistö hupenee kovaa vauhtia Keskustan  ja Kokoomuksen kannatus on laskussa eivätkä nykyinen yhteen hitsattu  johtokaksikko keskustalainen kaupunginjohtaja ja Kokoomuksen  kaupunginhallituksen puheenjohtaja sanele vaalien jälkeen päätöksiä kuten nyt.
Kiire on niin läpinäkyvä, että voisi ajatella, että fiksumpia tällainen meno hävettäisi.

Mutta asialla on periattellinen demokratiinen puolensa:

Kaupunginjohtajan valinta on valtuuston asia. Nyt valtuusto on valtaa pitävän kaksikon puuhissa unohdettu.

Tästä on blogikirjoitus eli valtuuston on päätettävä prosessin  askelmerkeistä. Tuskin se mitään muuttaa, mutta saavat asukkaat sentään julkisen kokouksen kautta tietää paremmin mistä on kysymys.

 

8.11.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Vaikea uskoa etteikö kaup.joht. valintaa olisi jo tehty.
    Valintanäytelmä valtuustolle ja kevään kuntaäänestäjille
    tullee olemaan silkkaa showta jota tarjotaan
    ’sosialistitaustaisille’ asukkaille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa