Oikeisto kaatoi Lauri LAINEEN 75 vuotiaiden palvelusetelli-ehdotuksen

Lauri Laine 20210823

Kansallisen Kokoomuksen vaihtoehto budjetissa esitettiin, että yli 75 vuotiaille myönnettäisiin kotitalousvähennys korotettuna palvelujen hankkimista varten.
Kotitalousvähennys on vähennys verosta ja kun pienituloisimmat eivät maksa veroa ollenkaan sisälsi ehdotus 1.200 € tuen myöntämistä kotitalousvähennyksen sijasta.

Kun kuitenkaan tällainen esitys ei ole toteutunut valtiotasolla, niin olisi perusteltua, että kaupunki voisi Naantalissa hoitaa hyvän esityksen mukaisen kunnallisen osuuden:

Saaristo- Naantalin Eläkkeensaajien puheenjohtaja ja valtuuston nestori Lauri Laine ehdotti Mikko Rönnholmin kannattamana Naantalin valtuuston talousarvion käsittelyssä,
että lisättäisiin avustuksiin 100.000 euroa, jolla avustetaan kotona asuvia yli 75-vuotiaita myöntämällä palveluseteleitä kotona asumista tukevien palvelujen ostamiseen.

Lauri Laine perusteli SDP:n esitystä seuraavasti:

Vuotuinen setelituen määrä voi olla avustuksen saajalle suurimman tarpeen tapauksessa 600 euroa vuodessa omavastuun ollessa pienituloisilla ja varattomilla 0 prosenttia. Omavastuu kasvaa saajan tulojen ja varallisuuden mukaan siten, että korkeimmissa tuloluokissa omavastuu oli 100-19= 81 prosenttia. Palveluseteleillä tuetaan uusien palveluasuntojen puutteen aiheuttamaa tarvetta lisätä kotiin annettavia palveluja.

Valtuuston oikeistorintama Kokoomus, Keskusta ja Perussuomaliset kaatoivat esityksen numeroin 24-17.

Esitystä kannattivat SDP, Vihreät, Kristilliset ja Vasemmistoliitto.

15.12.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa