Odotettu ja pelätty

Johnson voittoon 20191213

Konservatiivien voitto on selvä. Ja nyt britit saavat, mitä tilaavat. Kommentti joka tulee mieleen, mutta poistuu, kun miettii tarkemmin.
Tämä on kansanvallan kova puoli; ihmiset saavat äänestää myös omia etujaan vastaan tai ihmisille ei järjestelmä suonut muuta mahdollisuutta. Ikävä kyllä tämä ei nollasumma peliä , vaan päin vastoin. Tämä on tappio kaikille muillekin  tarkoitan Eurooppaa ja Suomea siinä mukana.

Boris Johnsonin voitto oli Jeremy Corbunin tappion ansiota. Konservatiivit saavat kiittää Työväenpuoluetta ja Työväenpuolue saa syyttä itseään ja johtoaan.

John McDonnell, Varjohallituksen valtiovarainministeri ei ymmärrä vieläkään, mitä tapahtui. BBC:lle hän sanoi:


Jos ovensyykyselyn tulos on oikea, se olisi hänen puolueelleen ”erittäin suuri pettymys”.
”Ajattelin, että olisimme lähempänä. Luulen, että useimmat ihmiset luulivat mielipidemittausten kapenevan ”, hän sanoi.
Hän lisäsi, ettei hänen mielestään Corbynin johtama kampanja ”suurta kysymystä”, vaan pikemminkin kysymys oli Brexitistä, joka ”hallitsi”.
Kysymykseen siitä, pitäisikö Corbynin erota, jos ennuste toteutetaan, hän sanoi, että ”asianmukaiset päätökset” tehdään, kun tulokset alkavat.

No Jeremy Corbun ei halua jatkaa harvinaisen  heikon tuloksen tehneen Labourin johdossa.

Hänen aikansa oli nostalgiaa, joka innosti, muttei vakuttanut. Mauno Koivisto sanoisi, että ei pidä aliarvioida kansalaisten ymmärystä.

Ratkaisevaa vaaleissa oli, että nyt ratkaistaan, että ratkaistaan!

.Ps.

Presidentti Donald Trump ilmaisi tyytyväisyytensä tulokseen. Hän kirjoitti Twitterissä : ”Onnittelut Boris Johnsonille loistavasta WIN-voitostaan! Britannia ja Yhdysvallat voivat nyt vapaasti solmia uuden massiivisen kauppasopimuksen BREXITin jälkeen. Tällä sopimuksella on potentiaalia olla paljon suurempi ja tuottavampi kuin mikä tahansa sopimus, joka voitaisiin tehdä EU: n kanssa. Juhli Borisia! ” FT 13.12.2019

Mitä America first  tarkoittaa? Brittien ihmiskoe sen selvittää.

 

 

13.12.2019

2 vastausta artikkeliin

  1. Enempi kuin Johnsonin voitto, historian heikoimman labourjohtajan, Corbynin tappio. Analogia Suomeen. Kaikkien aikojen nuorekkain hallitus. Postikonkelo vaikutti kokemattomuuden ja ay-kabineteissa yhteiskunnallisen elämänsä eläneen pääministerin ensiaskeleiden taitamattomuudelta, mutta nyt alkaa näyttää, että piilottelu ja salamyhkäisyys läpäisisi hallituksen toiminnan ohjelmallisesti. Kuka meistä vielä jaksaa huokailla Perussuomalaisten nousua? Tämä on ollut valitettavan usein vasemmistovetoisten hallitusten ongelma eri länsimaissa, kun on päästy valtaan pitkän odotuksen jälkeen. Reformismin vaatima kärsivällinen ja huolellinen valmistelu unohtuvat, kun pannaan tuulemaan (kuvitteellisesti) ja syöksytään pelkkään ajankohtaisvaltapeliin; ja niin itsetuho alkaa. Hallitus on silti vasta alkutaipaleella. Toivotaan, että uusi pääministeri saa vaikeassa tilanteessa homman hanskaan. Jokaisen hallituksen pitäisi saada toimia koko vaalikauden, jotta kansanvallan henki ja arvot toteutuvat, gallupeista viis. Parempi piän firinä kuin niimpal sukkela sekamelska.

  2. Aku analysoi

    ”Huolellinen valmistelu unohtuu ja pannaan tuulemaan ja syöksytään pelkään ajankohtaispeliin.”
    kirjoittaa Aku eikä väärin paitsi, että tämä ei ole useinkaan oma valinta.
    Hallituksen muodostaminen vei suomessa pohjan pois esimerkiksi eriarvoisuuden poistamisuudistuksilta verotuksessa kun ajauduttiin Keskustan kelkkaan ja toiseksi ajankohtaispeliä ei johdetaan hallituksen ulkopuolelta, se on nimittäin niin helppoa journalismia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa