NYK perinne elää

Pirjo viitanen ja lasitalotaidetta 20190507

Naantalin Yhteiskoulu 100-vuotta – juhla synnytti nyt jo 100 jäsenen tukiyhdistyksen. Toiminta on ollut etsivää ja löytävää. Ensimmäinen puheenjohtaja oli Keijo Virtanen, Eva Sara otti vuodeksi vastuun ja nyt kapula siirtyi seuraavalle sukupolvelle ja Sirpa Hagsberg otti puheenjohtajan tehtävän kontolleen. Kiitämme Sirpaa ja onnittelemme yhdistystä.

 

Yhdistyksessä siis kaikki hyvin, mutta koulun puolelta saimme kuulla kummia; hienosti yhteyksiä ylläpitäneelle Anniina Silenin pesti opettajana lopetettiin erikoisten järjestelyjen seurauksena. Valittelemme ja toivomme, että jostain löytyisi järkeä ja keinot tilanteen muuttamiskeksi. Tukiyhdistys tarvitsee kiinteää ja toimivaa yhteyttä kouluun, mutta koulu ei näytä olevan aiheesta yhtä innostunut. Sääli.

Vuosikokouksen oheisohjelma oli upea, kuin kevään kirkas huomen menneiden muistojen ja taiteen parissa.

Pirjo Viitanen kuvaamataidon opettajamme, tohtoriksi väitellyt taiteilija ja Naantalin lukion ensimmäinen alumni oli lahjottanut lasitalotaideteoksen koululle. Siellä se kimalteli auringossa kuin timantti; Ringbomin huvila, NYK:n ensimmäinen varsinainen koulutalon pienoismalli täynnä yksityiskohtia on koskettavaa taidetta:
Genius Lugi – Paikan henki – tarttuu, kuten taiteilija sanoi. Ja se tulee ilahduttamaan ja puhuttelemaan toivottavasti vielä monien sukupolvien ajan. Huomattava kulttuuriteko.

Ja taitteen nostattama henki oli päällä, kun kokousväki siirtyi Eriskummallisen kahvilaan tiloihin siis entiseen Ringbomin huvilaan kuulemaan vuonna 1945 koulunsa aloittaneen Risto Lindroosin erinomaista esitystä. Siinnä talo tuli tutuksi ja opettajat ja oppilaat hahmoina piirtyivät usempien mieliin. Oli hartaan aurinkoinen, mielliin jäävä hetki joka päättyi Merisalissa seursuteluun, siis siihen paikkan, missä Risto Lindroos koulutovereineen sai taisen luokkaan yliopilaslakkinsa vuonna 1953.
Kauniaisisita asti paikalle tullut sankarikommodori ex RKP:n kansanedustaja Raimo Tiilikainen viimesten joukossa lähti kotiin Naantalin auringon keväisten säteiden saattelemana.

8.5.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa