NTY ei kannata valiokuntaa, mutta vaatii, että Naantalin on oltava rasismista vapaa

Naantalin Työväen yhdistyksen yleinen kokous antoi julkilausuman edellisessä kokouksessa 27.8.2023:

Kannanotto: Naantalin SDP vaatii: Naantalin on oltava rasismista vapaa kaupunki

Naantalin Työväenyhdistyksen yleisessä kokouksessa 27.8.2023 todettiin, että Naantalin SDP on samoilla linjoilla SDP:n puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kanssa: Me tartumme toimeen näyttämällä punaista korttia rasismille ja tuomitsemalla ääriliikkeiden hiljaisen hyväksynnän.

Naantalin Työväenyhdistyksen mielestä on välttämätöntä, että Naantalin kaupunki ryhtyy toimiin rasismin kitkemiseksi. Rasisminvastaisia toimia suunnitellessa voidaan pohjana käyttää esimerkiksi Naantalin kaupunginhallituksessa 2022 käsiteltyä yhdenvertaisuussuunnitelmaa, joka kohdistui kaupungin palveluiden yhdenvertaisuuden takaamiseen. Naantalissa, jokaisen valtuutetun, luottamustoimijan ja viranhaltija on sanouduttava irti rasismista sanoin ja teoin. Me Sosialidemokraatit emme jää hiljaisiksi hyväksyjiksi, vaan edelleen teemme työtä yhdenvertaisemman tulevaisuuden eteen, etsimällä konkreettisia ja toteutettavissa olevia ratkaisuja, jotta huomenna asiat olisivat paremmin kuin tänään.

Ehdotuksen seurauksena kaikki valtuutetut hyväksyivät yhteisen ponnen rasismia vastaan.
Tällä kannalla olemme edelleen!

Kun tästä valtuuston  yhteiseksi  kannaksi tulleesta ponnesta huolimatta valtuustossa tehtiin aloite, jossa esitettiin:

 Me allekirjoittaneet teemme valtuustoaloitteen Naantalin valtuuston puheenjohtajiston luottamuksen/ epäluottamuksen selvittämiseksi. Toivomme kaupunginhallitukselta ripeitä toimia aloitteen edellyttämien toimien toteuttamiseksi.”

Kaupunginhallitus onkin aloitteen vuoksi  tehnyt valtuustolle ehdotuksen valiokunnan perustamiseksi selvittämään aloitteessa esitettyä luottamus/epäluottamustilannetta.

Valtuusto joutuu kokouksessaan 18.9.2023 päättämään, onko valiokunnan perustamine aiheellinen.

Tähän kysymykseen yleinen kokous otti kantaa johtokunnan esityksestä, jonka esitteli puheenjohtaja Kimmo Aho:

Hän viittasi omaan kirjoitukseensa näiden sivujen kirjoituksia palstalla ja piti valiokunnan perustamista perusteettomana. Merkittävänä ennakkotapauksena on, että Vilhelm Junnila on tullut valtiksi eduskunnassa moniin tärkeisiin tehtäviin yksimielisesti eduskunnassa valitsevan käytännön mukaisesti; jokainen ryhmä valitsee omat edustajansa.
Tämä sama käytännön mukaisesti on kunnallisella puolella annettu jokaiselle ryhmällä oikeus nimetä henkilöt ryhmälle sovituille paikoille.

Yleinen kokous katsoi ettei tässä yhteydessä oteta kantaa yksittäiseen henkilöön, vaan yhteisesti sovittuun pelisääntöön, jonka mukaan  ryhmät nimittävät ja kantavat vastuunsa edustajistaan, jotka on valittu ryhmälle sovitulle paikalle.
Tässä tapauksessa valinnan taustalla on Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja sen kanssa liittoutuneet yhteensä 29 porvarillista valtuutettua.
Sosialidemokraatit siis kunnioittavat ryhmien ja ryhmittymien oikeutta valita edustajansa eikä sosialidemokraateilla ole moitittavaa puheenjohtajistossa olevaa edustamme Pirjo Majaa kohtaan.

Kannanoton perusteluna on yksinkertaisesti kunnioittaa sovittuja pelisääntöjä.  Kannanotto ei ole arvio puheenjohtajiston muiden puolueiden edustajien luotettavuudesta.

17.9.2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa