Normalisoitumista poikkeustilanteessa

Puoluekannatus Yle 20200409JPG

SDP:n kannatuksen nousu näkyy. Vaikka politiikka on poikkeustilassa, on sillä merkitystä. Yleinen arvostus kohdistuu Sanna Marinin tyyliin ja tapaan. Julkisuudessa puhutaankin pääministeripuolueesta ja muistutetaan, että Sanna ote on jämäkämpi aikaisempiin  naispääministereihin verrattuna. Lisäsin , ettei vain naisiin, jotenkin mieleen tulee Paavo Lipposen aika eli ei se ole sukupuoli eikä sukupolvi vaan toiminnan uskottavuus, joka ratkaisee.
Sanna  on nimittäin  selkeä ja rohkeakin: Jopa hävittäjähankintaa hän rohkeni puolustaa.  ETLA:n johtaja Aki Kangasharju kehui hallitusta eikä yhtynyt työnantajien marina-kuoroon.

Suomessa käydään aina, vaikkei enää pitäisi,  presidenttipeliä- niin nytkin. Kokoomus on panemassa toiveensa pormestari Jan Vapaavuoreen. Ehkä hän  haluaa nousta suositun New Yorkin kuvernöörin Andrew  Cuomon kaltaiseksi paikalliseksi keulakuvaksi. Suuren Helsingin ykkönen hyökkäilee  hallituksen toimia vastaan vihjaillen ja viitaten,  mitä presidentti  Sauli Niinistö on suojavarusteista lausunut.  Kokoomuksella on hätä.

Voisiko tämä poikkeustila vihdoinkin kääntää ihmisten kiinnostuksen eduskuntaan ja hallitukseen. Tarkoitan, että ymmärrettäisiin, että Suomessa presidentti on vain ulkopolitiikan johdossa ja valtaosa  päätöksistä tehdään kollegioiden, eduskunnan, valtionneuvoston, kunnallisvaltuustojen ja hallitusten toimesta.
Politiikkaa tehdään päätöksin, joilla on todellista vaikutusta. Näiden asioiden hoitoa kannattaa seurata todellisuudessa ja vähentää uskomista  sometarinoihin.

9.4.2020

1 Vastaus artikkeliin

  1. Hyvä että hallitus elvyttää koronakriisin aiheuttamiin taloudellisiin mentyksiin kautta linjan. Etenkin pienituloisia lapsiperheitä ja heikommassa asemassa olevia. Muistan hyvin vuosien 94-95 laman päämisterinä Esko Aho ja valtionvarainministerinä Iiro Viinanen. Porvarihallitus ajoi täysillä valoilla ammattiyhdistyliikettä vastaa. Maali oli ansiosidonnainen päiväraha. Nyt on Marinin hallituksella toinen linja. Sanonta on kaveria ei jätetä. Toivon että koko koronavirus palaisi normaali tilanteeseen. Maailmalla ja Suomessa. Tästä tulee kallislasku mikäli tilanne jatkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa