Nesteen pommi neutrooni pommi

Neste lopettaa naantalin

Näin TS lainaa toimitusjohtajaa:

– Energia-alan muutos tapahtuu oletettua nopeammin. Naantalin jalostamon lähiaikoina edessä olevat käyttö- ja kunnossapitoinvestoinnit eivät olisi järkeviä eivätkä kestäviä tilanteessa, jossa öljynjalostuksessa on globaalisti suurta ylikapasiteettia. Aika tälle uutiselle ei ole paras mahdollinen, ja se on erittäin valitettava monelle meistä. Suunniteltuja toimenpiteitä jalostamojemme toimintojen kehittämiseksi tarvitaan kuitenkin pikaisesti säilyttääksemme jalostustoiminnan ja sen strategiset kyvykkyydet Suomessa ja turvataksemme Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker kertoo tiedotteessa.

KOVA PAIKKA KIMMOLLE, TOIVOTAMME VOIMIA! 

Kylmä suihku myös Naantalille.

Kun Nesteen valtion omistus laskettiin alle 50 prosentin alkoi vatsa-alassa kiertää pelko.
Nyt se sitten Kaipolan mallin mukaan tuli juuri tähän hetkeen. Tuntuu ikävän harkitun harkitsemattomalta ikään kuin  koronassa ei olisi tarpeeksi. Huoltovarmuuden ongelmistakin on saatu maistaa.  Nesteellä  on siinä ollut tärkeä roolinsa.

Tietenkin on totta, että fossiilisten polttoaineiden kysyntä laskee ja hyvin voi olla totta sekin, että yhtiölle toimenpide on taloudellisesti perustelut. 50 miljoonaa ei ole pikku summa ja kyllä osakkeenomistajat sen mielellään vastaanottavat.
Irtisanomisen suurimmat kustannukset voidaan siirtää yhteiskunnan  kontolle ja poispotkittavien henkilökohtaiseksi murheeksi. sellaista yhteiskuntavastuuta.

Aivan sattumalta: TAHATONTA TRAGIKOMIIKKAA
Kuvakaappaus Turun Sanomien verkkosivuilta.

Ps. Neutronipommi oli sellainen joka tuhoaa elävää mutta ei kuollutta materiaalia.

 

14.9.2020

4 vastausta artikkeliin

 1. Miksei Sanna Marin tule esikuntineen ja uskottuineen henkilökohtaisesti Nesteen Naantalin jalostamolle kertomaan mitä Nesten tulee tehdä, kuten Marin teki Jämsän Kaipolan paperitehtaan tapauksessa. Onhan sekin ehkä jotain, että Marin ilmoittaa puhuneensa ja valitelleensa asiaa Naantalin kaupungin johtajalle. Naantalin SDP-puolueelle ja jäsenille tämän Naantalin jalostamon sulkemisasia on yhtä keskeinen ja katastrofaalinen kuin Kaipolan aateveljille ja työläisille. Nesteen Naantalin jalostamohan on ollut SDP:n paikallisosaston erityissuojeluksessa 50-luvun rakentamisvuodesta alkaen, ja onhan Marinin johtaman puolueen puoluesihteerikin, Rönnholm, kotoisin Naantalista, joten olettaisi Marinin henkilökohtaisella matkalla Naantaliin, kuten Kaipolaankin, olevan melkoista painoarvoa ainakin paikallisille jalostamon sulkemisuhan alaisille henkilöille ja myös koko kaupungille. Marinhan kertoi Kaipolan olevan nyt valtion erikoissuojeluksessa, miksei sitten myös Naantalikin

 2. Öljynjalostamo ei pärjännyt kilpailussa ”ultravihreiden” ympäristönormien johdosta!!!!!
  Tämä on suoraa seurausta ”vihreästä” politiikasta. Nykyinen hallitus juuri tänäänkin päättää ympäristöasioista. Kenen työnantaja seuraavaksi kaatuu ”vihreyden” alle?
  Vasta nyt näemme mihin tuo pelottelu maailman lopusta johtaa = maailman loppuun! Tarkotan jalostamon työntekijöiden näkemystä tuevaisuudestaan nyt? Olen vihainen näköalattomuudesta politiikassa. Ei nähdä edes, syy / seraus, merkitystä päätoksissä.
  Markku Vuoti
  Todella vihainen kotitarvefilosofi, totuuden edessä!
  Tämä ei ole kivaa!?

 3. Mielenkiintoista oli huomioida naantalilaisen kokoomuspäällikön itku ’yhteiskuntavastuusta’.
  Eikö kapitalistinen markkinatalous innostakaan, kun jo nyt joutuu huutamaan sosialistista
  vasemmistopääministeriä pyyhkimään merimaskulaisia kyyneleitä.
  Vastahan edustamansa puolueen johtaja ojensi puoluejäseniään tavoitellakseen samaisen sossurouvan kampittamista.
  Muutaman nk. kotimaisen yrityksen sosialisointi, hallituksen taholta, olisi kyllä nyt poikaa.
  Kepun tyynnyttämiseksi voisi kansallistaa Tangomarkkinat.

 4. ”Ps. Neutronipommi oli sellainen joka tuhoaa elävää mutta ei kuollutta materiaalia.”

  Tämä ei liity jalostamoon, mutta (neutronipommista puheenollen) kerron pilapiirtäjä Karin oivalluksen vuosikymmenten takaa. Hallitus korotti veroja ja maksuja budjettisyistä.
  Piirroksessa ministeri kertoo kansalle:”Olen keksinyt antineutronipommin (=verojen nosto). Se tuhoaa omaisuuden, mutta säästää ihmiset.”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa