Näin on siltä näyttää

Puoluekanatus HS 20191128JPG

Perussuomalaisten asema on ja näyttää vahvalta. Marko Junkkari analysoi HS:ssä näin:

Nurmelan mukaan voi arvioida, että perussuomalaisia eduskuntavaaleissa äänestäneistä melkein 539 000 henkilöstä 490 000 antaisi puolueelle äänensä nytkin. Tämän lisäksi perussuomalaiset on voittanut puolelleen vaalien jälkeen vajaat 40 000 sosiaalidemokraattia, runsaat 30 000 keskustalaista ja 20 000 kokoomuslaista. Ja todetaan nyt vielä kerran, että nämä luvut ovat karkeita arvioita.
Kiinnostavinta on kuitenkin se, että perussuomalaisten nykyisestä kannatuksesta peräti 10–15 prosenttia näyttää tulevan ihmisiltä, jotka eivät keväällä äänestäneet lainkaan. Tämä tarkoittaisi ääniksi muutettuna sitä, että perussuomalaisten kannattajissa olisi nyt jopa yli 100 000 uutta äänestäjää.
Perussuomalaiset ovat siis onnistuneet herättämään uuden joukon nukkuvia äänestäjiä. Perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-ahon haaste onkin pitää tämä uusi porukka tyytyväisenä ja saada heidät äänestämään. Se ei ole ihan helppoa, sillä kyseessä on keskimääräistä epävarmempi äänestäjäjoukko. He eivät äänestäneet viime vaaleissa, eikä ole mitään takuuta että he äänestävät seuraavissakaan.

Näin ollen Halla-ahon politiikan nykylinjassa tuskin nähdään minkäänlaisia muutoksia.

Politiikka on vaikeaa: ”Työläiset voittivat ja SDP ja Posti sekoilivat ” oli yksi aamun otsikko. Näin käy, kun yrittää auttaa pienpalkkaisia. Eli tahto ja halu eivät yksin riitä. Eikä sekään, että lopputulos oli postilaisille hyvä. Prosessi sai liialliset puitteet ja roolit – puurot ja vellit menevät sekaisin.

28.11.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa