Naantalissa odotettavissa hallitsevalla KKK porukalle 5 paikan menetys

Puoluekannatus Yle 20210108

Naantalin tämänhetkinen valtaa pitävä blokki Kokoomus 16 + Keskusta 5 +Kristilliset 1 = yhteensä 22 olisi pienenemässä 17 paikkaan.
Tämä on selitys kaupunginjohtajakysymyksen kiireelle.

Tämä selviää kun arvioida tämän Ylen gallupiin valossa, mitä tämä Naantalissa merkitsisi.
Alla on taulukko, jossa kannatusmuutoksen perusteella on laskettu kuntavaalien jälkeinen paikkojen muutos. Tulos on suuntaa antavaa eikä eksaktia siksi, että kunnallisvaalien paikkojen jakautumine ei mene prosentuaalisesti, vaan siinä on vaalituuria aina mukana.

PUOLUE Kuntavaali Ennuste Muutos Muutos Paikat Ennuste
AJANKOHTA 2017 2021 Pros.yks Prosenttia 2017 2021
kok 20,7 16,2 -4,5 -22 16 13
sdp 19,4 21,4 2 10 10 11
kesk 17,5 11,7 -5,8 -33 5 3
Ps 8,8 21,9 13,1 149 4 9
Vihr 12,5 11,4 -1,1 -9 5 4
Vas. 8,8 7,7 -1,1 -13 2 2
KD 4,1 4 -0,1 -2 1 1
43

 

Ja sitten mitä tämä yleiseltä kannalta tarkoittaa.

Perussuomalaisten ykköspaikkaa selitetään analyyseissä paikallisena trumpismina. Tyytymättömyyden kanavoinnista on siis kysymys.
Ja seuraava kysymys on, että vaikuttaako trumpismin luonteen paljastuminen väkivaltaisen oikeistolaiseksi suomalaiseen kannattajakuntaan. Perussuomalaisten edustajat ovat olleet pääosin suu supussa vähäsanaisia vähättelijöitä ja kun suomalainen journalismi on löperöä niin eivät he ole joutuneet vastaamaan Trumpin ihannoinnistaan.

Ylen arvion mukaan   Koronatoimet kannattelevat vielä pääministeripuolue SDP:n kannatusta. Viime päivien kritiikki rokotteiden saatavuudesta ei ehtinyt mittaukseen, mutta työttömien eläkeputken eli työttömyysturvan lisäpäivien poisto sen sijaa näkyy.
– SDP on menettänyt mittausjaksolla kannatustaan juuri 50–64-vuotiaiden ikäryhmässä, jota eläkeputken asteittainen poisto erityisesti koskee, Turja sanoo

Koronaan viittaaminen aina ja vain on enemmän kunnon syiden puutteesta johtuva perustelu. Sen sijaan eläkeputkikysymys tuli julkisuuteen siten -kuten tavallista huononnukset ovat SDP:n syytä ja parannukset   Vasemmistoliiton ansiota, se on sitä pääministerin taakkaa.

8.1.2021

1 Vastaus artikkeliin

  1. Naantalin Kokoomusta odottaa yleispoliittisista ja puolueen paikallisista toimistakin johtuva vaalitappio. Vaalipäällikkö T.Leinonen värväsi 5.1. facebookin Naantalin politiikka-sivulla kunnallisvaaliehdokkaita, jota Anne Pentti tehosti seuraavan päivän kirjoituksellaan luvaten ”äänen (kenen?) kuulumista”. Äänen sekä kuuluminen että kuuleminen Naantalin Kokoomuksessa on kuitenkin osoittautunut kuluneiden neljän vuoden aikana erittäin epätodennäköiseksi, kuten myös lautakuntapaikkojen pysyvyys, mihin eräs nettikirjoittaja palstalla viittasi. A.Pentti ei vastannut perusteltuun kirjoitukseen, ja 8.1. keskusteluketju (A.Pentin vaatimuksesta?) poistettiin, mutta ehdin kopioida sen tietokoneeni muistiin.
    A.Pentin moittiva kirjoitus äänestäjien haluttomuudesta asettua ehdolle on käsittämätön siitäkin syystä, ettei hän itsekään lehtitietojen mukaan pyri valtuustoon. Uskooko hän saavansa lautakuntapaikkoja asettamatta kannatuksensa laajuutta äänestäjien arvioitavaksi? Toistaiseksi niitä, varsinkin arvokkaita, on herunut vain harvoille ja valituille. Eniten niille kuudelle ”jarrumiehelle ja –naiselle”, jotka vastustivat Naantalin asuntomessujen hakemista. Naantalin Kokoomuksessa eivät äänimäärä ja sen myöntämät luottamustoimet korreloi eivätkä ole ennen päättyvää valtuustokauttakaan korreloineet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa