Naantalin turvattava nuorison harrastusmahdollisuudet myös ensi talvena

karvetin harjoituskentta kesa 2021
Naantalin teknisen johtajan Reima Ojalan haastattelu kaupungin maksamaan sähkön hintaan liittyen Rannikkoseudussa ja sen johdosta käyty yleisönosastokirjoittelu mm Turun sanomissa on saanut aikamoisen yhteydenottotulvan minuun ja joihinkin muihin Naantalin Työväenyhdistyksen johtokunnan jäseniin.

Koimme yhteydenotot sen verran vakavissaan ja huolissaan tehdyiksi, että käsittelimme asiaa eilen illalla johtokunnan sähköpostikokouksessa.

Reima Ojala kertoi, että Karvetin tekonurmikentän lämmityksen kohtalo on harkinnassa ”Voi olla, että me tulemme päättäjille ehdottamaan, että Karvetin kenttää ei lämmitettäisi ensi talvena. Se olisi ekologista, ja kyllä siinä puhutaan myös isosta kasasta euroja.” (RS 27.9)

Lehtijutussa Ojala myös kehui kaupungin onnistuneesta sähkösopimuksesta, jossa kaupungin maksama hinta on 3,7 senttiä kilowattitunnilta vuoden 2024 loppuun asti. Hyvä näin. Samassa jutussa mainitaan kaupungin saavan hulppeat sähkönmyyntitulot omistusosuutensa perusteella TSE:n voimalaitoksesta. Voimalaitoksen sähkönmyynti oli kaupungille tappiollista vuoteen 2020 asti, mutta tällä hetkellä tuloarviossa taidetaan liikkua miljoonan paikkeilla. Tämäkin ihan hyvä. Ainoa mikä korvaan kalskahtaa on se, että kovasti paukutellaan henkseleitä kaupungin todella hyvin onnistuneesta sähkösopimuksesta, ja toisaalta tulevilla hulppeilla sähkönmyyntituloilla kun samaan aikaan monet kaupunkilaiset tuskailevat monilla sadoilla prosenteilla kohonnutta sähkön hintaa, joka osittain kilahtaa myös juurikin kaupungin kassaan tuosta mainitusta voimalaitoksen omistusosuudesta johtuen. Kaikista taloudellisista ahdingoista huolimatta monet yrittävät raapia lastensa harrastusmaksut kasaan, joskin joillekin se taatusti osoittautuu ensi talven osalta mahdottomaksi. Näihin tapauksiin viranhaltijoidemme soisi etsivän päättäjille ehdotuksia.

Nuorisomme on joutunut koronapandemiasta johtuen kärsimään viimeiset noin kaksi vuotta täysin kohtuuttomasti. Kahtena talvena on jouduttu olemaan paljolti pois koulusta ja joukkuelajitkin olivat monin osin tauolla. Erittäin tärkeä sosiaalinen elämä typistyi monilla kotona olemiseen. Tämän seurauksia emme vielä tiedä, emmekä osaa edes arvioida.

Naantalin työväenyhdistyksen johtokunta ei näe mitään perustetta harkita Karvetin tekonurmikentän lämmityksestä luopumista ensi talvena. Naantalin kaupungin tulee turvata nuorisomme kaikkien joukkue- ja muiden lajien harrastusmahdollisuudet tulevana talvena kiperästä tilanteesta huolimatta. Terveysturvallisuuteen liittyvät rajoitteet pitää luonnollisesti ottaa huomioon, mikäli sellaisia tarpeita jälleen ilmenee.

Naantalin Työväenyhdistyksen johtokunnan puolesta

Kimmo Aho, puheenjohtaja

8.10.2022

1 Vastaus artikkeliin

  1. Huolimatta, että valtaosa Naantalin kunnallispolitiikoista puolueesta riippumatta ovat saaneet mandaattinsa pääasiassa urheilupiirien jäseniltä, nämä kun tarvitsevat etuisuuksiensa puoltajat päättäjien joukossa, näin on aina ollut ja näin on oleva. Onhan se varsin ymmärrettävää, kun vanhemmat ovat satsanneet tuhansia euroja lastensa välineurheiluun, niin pitäähän näitä tarvikkeita myös saada käyttää maksoi mitä maksoi. Varmaan Nlin TY ja Ahokin vielä muistavat kuinka mukavaa oli luistella luonnon jäällä joko jäädytetyllä kentällä tai sitten jopa meren jäällä. Samoin aktiviteettituskissaan kiemurtelevat lapset ja nuoret voivat jopa hiihtää, hölkätä ja paljon muita ulkoilumuotoja on tarjolla. Ahostakin tuli ihan kelpo demari, vaikkei ehken saanut lapsena tuhansien eurojen välineitä ja päässyt talvella lämpimälle kentälle palloa potkimaan tai lätkää pelaamaan katetulle ja kenotekoisesti jäädytetylle areenalle. Pitäisi Ahonkin joukkueen johtajana ymmärtää, että nyt on kyse meidän kaikkien lyhyt aikaisesta säästötalkoista, jolloin jotain erityisryhmää muiden kustannuksella ei voi suosia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa