Naantalin kova ja piittaamaton linja jatkuu

Kailo , Kuparivuori ja koulu ja kauppa 20200203

Naantalin valtuustossa oli periaatteellisesti ja vaikutuksiltaan merkittäviä asioita.

Kailon kaava ei ole määrällisesti suuri juttu eikä sen vaikutus todennäköisesti näy eikä tunne välittömästi. Kysymys on siis ennen muuta linjasta; otetaanko huomioon myös kohtuulliset naantalilaisten tarpeet.
Sirpa Hagsbergin, sd ehdotus uimarannan osan jättämisestä aitaamatta yleiseen käyttöön hävisi äänestyksessä. Kansan kannalla olivat demarien lisäksi vihreät ja vasemmistoliittolaiset.

Kuparivuoren koulun lakkauttaminen on osa kouluverkkosuunnitelmaa, joka perustuu vääriin oppilastietoihin ja liialliseen keksittämiseen ja pienten yksikköjen hylkäämiseen.
Tässä asiassa demarien Sirpa Hagsbergin ehdotus asian palauttamiseksi ei saanut muiden kannatusta. Niinpä Kuparivuoren koulun kohtalo päätettiin ennen kuin edes tiedetään miten oppilaat sijoitetaan ja mitä koulukiinteistölle tehdään.

Kolmas suuri kysymys on Luonnonmaan kaavoitus.
Perhetalo ja kauppa halutaan uudella kaavalla sijoitta kohtaan, joka ei ole voimassa olevan yleiskaavan mukainen. Se muuttaa Luonnonmaa liikenneolosuhteita merkittävällä tavalla eikä näitä kysymyksiä ole asianmukaisesti selvitetty.

Mikko Rönnholmin, sd toimenpidealoite liikenneselvitysten
ja suunnitelmien nopeasta toteuttamisesta  sai vain demarien tuen. Korvat ja silmät kiinni kohti ongelmia, näyttää olevan Naantalin valtuustoa ohjailevien tahtotila. Syyksi tylyyn linjaan esitetään, että SDP:n ehdotukset tulevat liian myöhään. Syyt ovat verukkeita eikä ole rohkeutta tunnustaa, että asioiden valmistelussa on ollut vakavia puutteita.

4.2.2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa