Naantali kehuu tuloillaan, mutta vahuksille ei heru palveluja

Vanhusten palvelut 20091129jpg

Naantali ei osaa organisoida. Kevät kauden viimeiseen valtuustoon oli ladattu kaikki;    valinnat, tilinpäätökset, arviointikertomukset, elinvoimatarinat sekä tärkeimpänä  vanhusten kotipalvelujen lisä resursointi.

Pitkät puheet ja suuret kehut kuuluivat tilinpäätöksen ja tarkastuslautakunnan asioiden käsittelyyn. Mutta palataan niihin myöhemmin.

Nyt on kyse vanhenevan väestön asianmukaisista palveluista.  Virkamiesten esitykset oli runtattu matkalla lautakunnasta kaupunginhallitukseen. Kaupunginjohtaja, joka ei tiedä miten kh.n puheenjohtajan palkkiosäännöt, jotka on itse tehnyt, poikkeaa muiden kuntien vastaavista, yltyi vuolaaseen tiukkuuden puolustukseen Naantalissa, jossa vanhuusväestö kasvaa huippuvauhtia,  verotulot vyöryvät ja lapset vähenevät.  90.000 kuuden uuden vakanssiin palkkaamiseen kaataa yli neljän miljoonan ylijäämäisen tuloksen. Linja on kova ja keskusta sitä orjallisesti noudattaa idolinsa  jääräpäisyyttä seuraten. Onpa ikävä asetelma.

Sirpa Hagsberg  ehdotti kuutta lisähoitajaa ja 90.000 euron lisämäärärahaan. Sirpan puhe , jonka puheenvuoro löytyy blogipalstalta,  osoitti  asiantuntevuutensa, mutta ennen muuta sosiaalisuutensa puolustaessaan sektorivirkamiesten perusteltuja esityksiä. Hän  sai vahvaa perusteltua tukea vasemmisto-vihreältä rintamalta Palomäki- Maine akselilta. Oli hienoa kuulla, että asioita seuraavat ja ihmisistä huolta kantavat osaavat täydentää toisiaan niin osuvasti.
Jan Lindströmin, kok piti viran puolesta yrittää jotain vastaväitettä kehittää. Sillä ei ollut merkitystä,  koska valtuustojen enemmistö on kovettanut sydämensä.  Heille motiiviksi riittää  demareiden vastustaminen.
Naantalissakin siis odotetaan virkavalvonnan puuttumista tai journalistista iskua. Vahus ei valita eikä siten tule kuulluksi. Siksi luottamushenkilöiden vastuuta ei voi siirtää minkään verukkeen taakse, kyse on välinpitämättömyydestä.
Eikä kyse ole ainoastaan kotipalveluista, huutava tarve on tehostetun palvelun järjestämisessä. Yksityisille firmoille mielellään maksetaan, muttra julkiseen palvelukseen ei saa väkeä palkata. Se on ideoligiaa, joka kaukana Alkion köyhän asemasta.

Asetelman häpeällisyys paljastuu valtuuston äänestyksessä: Kokoomuksen linja piti ja kuitenkin  kaksi omantunnon tarkkaa (Ritvanen , Salokangas) vetivät tyhjää, muiden ollessa vahvasti Mutanen – Tuuna – Lindström  taantumusketjussa. Oikeistolaisuuden kovin linnake on Keskusta, joka saaristoon mankkuu milloin mitäkin julkista rahoitusta, on täysin kylmäverinen vanhusten hoidon kohentamiseen; ei mitään poikkeamista. kaikki 90.000 € lisärahaa vastaan.

Äärioikeistolaiseksi määritetty perussuomalaiset edustivat kaikkia linjoja: jaa- ei tyhjää- poissa .

Vihreät, vassarit ja demarit olivat yhtenäisinä vanhusten palvelujen lisäämisen kannalla. 18 ääntä ei riittänyt, voiton vei 21 porvariblokki jaa äänestys
Olipa kenkkumainen valtuustokauden päätös.

11.6.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa