Muuttuva Juhannus: Puhe pidetään muttei kokkoa polteta taaskaan!

Juhannuksen odotus 20190621

Naantali viettää juhannusta entiseen malliin – taas.

Lipunnosto klo 18 kera kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tervehdyksen. Yleisön paine taisi mennä yli byrokratian, hyvä niin sillä tänä vuonna on kulunut 60 vuotta siitä kun Kai Simelius vt. kaupunginjohtajana piti Naantalin Kirkkopuiston ensimmäisen juhannuspuheen. Kun se viime vuonna jätettiin väliin, niin nyt pidettään  siis 60. puhe.

Ikävä kyllä näyttää siltä, että viime vuotinen toistuu,  eikä tiukkojen sääntöjen vuoksi kokkoja polteta, vaikka Kultaranta onkin sellaisen valmistellut. Muitta oikeusvaltiossa presidentti joutuu noudattamaan sääntöjä. Tähän suuntaan viitta oheinen ylen sivujen artikkseli:

Ilmatieteen laitos on antanut metsä- ja ruohikkopalovaroituksen koko Etelä- ja Keski-Suomeen. Se tarkoittaa, että niillä alueilla juhannuskokoista ei voi kuin haaveilla.
Mutta tokihan veden päällä voi kokkoa polttaa, moni kenties ihmettelee?

Ei voi.

Uusi pelastuslaki tuli voimaan vuoden alussa ja siinä määritetään, että nuotion tai avotulen sytyttäminen ei ole sallittua, mikäli alueelle on annettu metsä- tai ruohikkopalovaroitus. Laki on ehdoton.
— Niillä alueilla, joille metsäpalovaroitus on annettu, nuotion tai avotulen tekeminen on täysin kielletty. Kokko on iso nuotio, eikä sellaisia ei saa sytyttää. Tämä säädös on ihan ehdoton, ihan sama missä kokko on, niin niitä ei saa tämän mukaan sytyttää, sanoo pelastusneuvos Janne Koivukoski sisäministeriöstä.

Mutta ilma on suopea, aurinkoa ja lämpöä. Ja mikä parasta: VG Brass jaksaa kaikissa olosuhteissa. Niinpä soitto soi  Lappalaistenmäellä klo 22 alkaen  ja betonipohja kestää ja  luiston tuo iloinen mieli ja yhteinen  meno.

Mukavaa Juhannusta!

21.6.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa