Mutanen siirtyy eläkkeelle – Nykyinen valtuusto valitsee seuraajan!

Mutanen Teatterissa 20200902

Naantalin valtuutetut saivat alla olevan  viestin kaupunginjohtajan irtisanoutumisesta

Hei!

Alla kaupunginjohtajan tiedote, joka julkaistaan tänään klo 12. Se on nähtävissä sen jälkeen verkkosivuillamme ja henkilöstön nähtävillä Intranetissa (Nuutissa). Asiasta tiedotetaan medialle.
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen jätti eroanomuksen: työ päättyy kesällä 2021
Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen on tänään jättänyt irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan hänen virkasuhteensa päättyisi tulevan valtuustokauden alussa 30.6.2021 lukien tai mikäli kaupunki toivoo myöhempää ajankohtaa viimeistään 31.8.2021. Hän täyttää ensi kesänä 63 vuotta.
– Keskeisin syy ratkaisuuni on se, että haluan jatkossa päättää aikatauluistani omien ja läheisteni toivomusten mukaisesti. Toivon päätökseni edistävän myös sitä, että voin viettää eläkevuosiani hyväkuntoisena, kertoo Mutanen ratkaisustaan.
Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 alkaen. Hän on tehnyt kuntajohtajan tai kuntayhtymän johtajana pitkän uran, joka on kestänyt 35 vuotta.
– Työt ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja haasteellisia. Kääntöpuoli on ollut se, että työpäivät ovat olleet pitkiä, ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan ajankäyttöön ovat olleet vähäiset, toteaa kaupunginjohtaja.
Jouni Mutanen on irtisanoutumistaan pohtiessaan miettinyt kaupungin kannalta mahdollisimman hyvää ajankohtaa. Hänelle on tärkeää, että ratkaisu on kaupungin edun mukainen. Paras ratkaisu olisi, että uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa työnsä valtuustokauden alussa ja voi vaikuttaa heti alusta lukien kaupungin uuden strategian valmisteluun, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaupunginjohtaja kertoo harkinneensa ratkaisuaan perusteellisesti.
– Olen kypsytellyt päätöstäni vuoden ajan. Syksyllä 2019 kerroin luottamuksellisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajalle pohtivani ratkaisua, jossa jäisin pois kaupunginjohtajan työstä uuden valtuustokauden alkaessa, sanoo Mutanen.
Jouni Mutanen aikoo virkasuhteensa päättymisen jälkeen jatkaa elämäänsä aktiivisesti. Myös osittainen työnteko on mahdollista.
– Virkasuhteeni päättymisen jälkeen teen mielellään osa-aikaista asiantuntijatyötä, jos sellaista on tarjolla. Elämään löytyy joka tapauksessa yllin kyllin sisältöä läheisten kanssa aikaa viettäen, liikuntaa ja lukemista harrastaen sekä maamme hienoihin kansallispuistoihin tutustuen. Tarvittaessa merkityksellistä vapaaehtoistyötä on tarjolla, hän kertoo.
Jouni Mutasen työ jatkuu normaalisti ensi kesään asti.
– On ollut etuoikeus työskennellä Naantalissa. Naantali on elinvoimainen ja kasvava kaupunki, jossa on hyvät palvelut ja terve talous. Jatkossakin kaupungilla on mahdollisuudet pitää taloutensa kunnossa, mutta entistä tarkempaa taloudenpitoa se vaatii. Monet meneillään olevat kaupunkikehityshankkeet lisäävät tulevina vuoisina kaupungin kilpailukykyä.
– Jatkan virkasuhteeni loppuun saakka määrätietoisesti työtäni. Edessä on tämän valtuustokauden aikana vielä monia tärkeitä päätöksiä, jotka on valmisteltava huolellisesti, hän toteaa.
Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen

 

 

3.11.2020

3 vastausta artikkeliin

 1. Varmaankin kaupungintalon puuhapuisto osoittautui liian haasteelliseksi,
  isossa kuvassa, kuten sanotaan. Mitta tuli täyteen. Sitä näköispatsastakaan
  siihen ei pystytetty.
  Samaan aikaan toisaalla, RS ja JL aloittivat vaalikampanjan etusivun
  äänikalastuksella.

 2. Sivuiltanne on voinut lukea, että kaikki ajatukset eivät ole aina ryhmän ja kaupunginjohtajan kanssa mennneet yksiin. Ja niin sen kuuluu politiikassa ollakin, niin kauan kuin asiat riitelee, eivät ihmiset.

  Näin sivusta seuraajana Mutanen on tehnyt hyvää työtä. Löytänyt ympärilleen oikeat ihmiset ja antanut tilaa ihmisille omilla tonteillaan, mukaan lukien kaupungin yhtiöt, tarjoten kuitenkin selkänojan toiminnalle, kuten hyvän johtajan kuuluu.

  Naantali on monien haasteiden edessä, mutta silti uskon, että edessä on loistava tulevaisuus. Toivon viisautta päättäjille uuden kaupunginjohtajan valinnassa.

 3. Onhan se tietenkin tärkeää, kun ikääntyvä mies, tai myös nainen, huomaa nuoruutensa kadonneen urakehitystään kehittäessään, ja alkaa panikoida lähestyvää vanhuuttaan. Toisaalta nyky-yhteiskunnassa 63 vuoden ikä ei ole mikään vanhuusikä. Oma eläkeikäni oli 65 vuotta, ja mielelläni olisin jatkanut korkeakouluopettajana ja ylläpitänyt tutkimustoimintaani, jos korkeakoulurahoitus olisi toiminut myös tutkimuksen tukena ei pelkästään pakolliseen opetustoiminnan. Toiset ovat muita enemmän sitoutuneet työtehtäviinsä, virkansa tai luottamustoimensa hoitoon ja haluavat myös jättää jälkensä omalle toimialueelle, josta seuraajan on hyvä jatkaa. Mutanen valittiin Naantalin SDP:n toivomuksesta nimenomaan Sote-asiantuntijana ja erikoisosaajana. Koko Sote-touhu ei ole mitenkään edennyt mihinkään suuntaan Mutasen Naantalin toimikaudella., mutta toivottavasti hänen Sote-taidoistaan on ollut se etu ja hyöty Naantalille, jota SDP aikoinaan haki. Valitettavasti olemme saaneet lehdistä lukea, että Naantalikin alkaa pisteyttämään vanhus- ja muiden apua tarvitsijoiden hoidon, jolloin tehtävään varatut byrokraattivirkamiehet arvioivat käytössä olevan rahamäärän suhteessa avun ja hoidon tarpeessa olevan tilanteeseen, eli kuinka paljon on mielekästä satsata kyseisen henkilön hoitoon, puhutaan niin sanotusta yksikkökustannushinnasta. Itse en ole minkäänlainen Sote-asiantuntija, mutta sellaista olen kuullut puhuttavan, että tämä uusi Sote-systeemi tarjoaa kaikille yhtäläisen hoitomahdollisuuden, ja on myös puhuttu että hoito olisi laadultaan jopa hyvää.
  Jollen nyt ymmärtänyt väärin niin Naantali aikoo jatkossa kaikesta huolimatta silti olla ikäystävällinen kaupunki, näin 8 tietäjää päättivät ja vain 3 epäuskoista asiasta toista mieltä olevaa jäi päätöstä ihmettelemään. Ihmetellä tätä Naantalin niin sanotun ikäystävällisen kaupungin statuksen jatkumista sopiikin, minun pienet dosentin aivoni eivät siihen pysty, vaikka olen ollut antamassa maan korkeinta korkeakouluopetusta ja kouluttanut sekä ohjannut väitöskirjatyöntekijöitä, eli aivoissa ei pitäisi olla vikaa, vaan vika on muualla.
  En voi välttyä ajatukselta, että Mutanen Soten erikoisasiantuntijana, jona hänet Naantaliin valittiin, voisi arvovallallaan lähtönsä kunniaksi ikään kuin kiitollisuutena vaikuttaa positiivisesti tähän 8 tietäjän tekemään järjettömään ikäihmisten hoitoon liittyvään päätökseen.
  Politiikassahan kaikki sellainen on mahdollista, mitä ei muissa yhteyksissä voisi edes ajatella.

  Pieni ja vaatimaton pyyntö päättäjätietäjille: valitkaa sellainen henkilö uudeksi johtajaksi, joka on aidosti sitoutunut hoitamaan tointaan. Naantalin perinteisen tavan mukaan johtaja on yleisesti erotettu, painostettu eroamaan tai hänen toiminatansa on ollut muuta kuin mitä on annettu valintatilanteessa ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa