Museoyhdistys 100 vuotta

Museoyhdistyksen historiikki 201901013

Museoyhdistyksen historiikki, jonka on toimittanut Raimo Vahtera, ja johon on yhdistyksen puheenjohtaja Henri Nevari antanut paljon kuvallisia aineksia, ilmestyi jo kesällä. Käsiini sen sain vasta tänään, kun Wanhan Naantalin kauppa oli omaksi ja  tietenkin erityisesti vieraittemme iloksi auki  kuten Muumimaailmakin. 15 euron kirja kannattaa hankkia lahjaksi tai omaksi iloksi.

Kirjasessa  Vahteran Rami ei ole keksinyt pyörää uudelleen, vaan on sellaisenaan ottanut kirjaan Unto Aarnion 60-vuotishistoriikin sekä Eero Lindström  kirjoituksia. Kun uudemmalta ajalta on kerätty aineistoa valikoiden täyttää tämä kirja myös tietojensa puolesta sitä puutetta, joka Naantalin historian kirjoituksessa on podettu.

Naantalille onneksi meillä on ollut sopivia henkilöitä, ensi perustajat Ilmari Manninen ym. ja sitten kaupungin monet päättäjät sekä erityisesti palopäällikkö Reino Karus.
Yhdistyksen erikoisuus on ollut siinä, että sen pitkäaikaisena puheenjohtajana toimi  kaupunginjohtaja Lasse Kangas myös erottamisensa jälkeen aina kuolemaansa asti.

Nyt johtotehtäviä hoidetaan nyt Naantalin historian uudenlaisesta tallentamisesta kiinnostuneet, ansioituneet ja innostuneet. Se lupaa hyvää!

Yhdistys juhlii 9.11.2019 perustamispäivänään 100-vuoden taivaltaan.

MR

13.10.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Seuraa somessa