Mitä gallup kertoo

Puoluekannatus HS 20210514

Galluppien sanomaa selitetään. Paras selitys on muistaa, että tulos on testiajankohdan tulos eikä se ole ennuste tulevasta.

Kokoomuksen sekoilu ei laskenut sen kannatusta, Keskustan hallituksen sisäinen rähinä ei nostanut sen kannatusta. Perussuomalaisten kannatus on säilynyt. Gallupissa ei arvioida vielä tätä eduskunnan puherallin vaikutusta.
Hallituksen johtavana puolueena SDP:tä rasittaa hallituksen toimintaa leimannut hapuilu. SDP ei ole hyötynyt kahdesta objektiivisesta onnistumisesta: Koronan hoidosta ja talouden  elpymisestä.

Nyt pitää SDP:n säilyttää maltti ja nostaa hyvät asiat esille; puolueen on erottauduttava vakaana kansakunnan asian hoitajana.

Ennen muuta sosialidemokraattien on keskityttävä kuntavaaliasioihin. Paikalliset kysymykset   ratkaisevat kuntavaalituloksen ja se taas heijastuu arvioon valtakunnallisesta kannatuksesta.

Ps. Kuuntelen uutisia eduskunnan jarrutuskeskuteluista: Puhemiehen menettelyn lähettäminen perustuslakivaliokuntaan  kuului Veikko Vennamon temppuvalikoimaan pöydällepanojen ohella. Mitään uutta eivät nyky-persut ole siis keksineet. Paluu menneseen  on vahvassa käynnissä, vain Kekkosen haukkuminen puuttuu.

MR

14.5.2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Mikä on Naantalin Työväenyhdistys?
Mitä on sosialidemokratia?
Lue tästä
Esittely

Naantalin sosiaalidemokraatit tiedottaa

Blogi

Seuraa somessa